Η Μαρέβα Μητσοτάκη στη λίστα των Paradise Papers – Η απάντηση της ίδιας

Μαρέβα Μητσοτάκη

Το όνομα της συζύγου του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, βρίσκεται στη λίστα των Paradise Papers ως μετόχου κατά 50% offshore εταιρίας.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική. Η κυρία Γκραμπόφσκι την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Τι απαντάει η ίδια 
Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μακροσκελή της απάντηση στο «ΕΘΝΟΣ», υποστηρίζει ότι «το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με τον σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση, στερείται αντικειμένου».

Η Eternia Capital Management ιδρύθηκε από την δικηγορική εταιρεία Appleby, τον Μάρτιο του 2010 στα νησιά Κέιμαν. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργαζόταν στην Deutsche Bank.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς, ως Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα νοούνται τα φυσικά πρόσωπα στα οποία έχει ή είχε ανατεθεί σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, οι άμεσοι στενοί συνεργάτες τους και τα πρόσωπα που είναι γνωστά ως συνεργάτες τους.

Η σύνδεση Μαρέβας Μητσοτάκη – Eternia Capital δεν είναι κάτι νέο
Όπως αναφέρει το «ΕΘΝΟΣ», η σύνδεση της κυρίας Μαρέβα Μητσοτάκη με εταιρεία υπο την επωνυμία Eternia Capital, δεν είναι κάτι το νέο. Στο βιογραφικό της αναφέρει ότι το 2010 ίδρυσε την Eternia Capital, μια asset management εταιρεία που εξειδικευόταν στα hedge funds.
«Ουδέποτε έκρυψα την απολύτως νόμιμη επαγγελματική δραστηριότητά μου στον χρηματοκοινομικό τομέα. Αυτό αναφέρεται και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό μου, το οποίο είναι προσβάσιμο από τον καθένα, ανέφερε η Μαρέβα Μητσοτάκη.

Δημοσιεύματα συνέδεαν την κα Γκραμπόφσκι με μια άλλη Eternia Capital, την Eternia Capital Advisors με έδρα την Ελβετία. Η δεύτερη, ήταν μια συμβουλευτική εταιρεία την οποία ίδρυσε το 2010 ο Κωνσταντίνος Κυρκίνης, γνωστός από την συμμετοχή του στο e-food.

Το όνομα του κ. Κυρκίνη εμφανίζεται σε αρχεία της Appleby ως πρόσωπο επικοινωνίας για την Eternia Capital Management. Φέρεται επίσης να είναι σε επαφή με την δικηγορική εταιρεία ρυθμίζοντας υποθέσεις της υπεράκτιας της κας Γκραμπόφσκι.

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Κυρκίνη
«Στο πλαίσιο της συνεργασίας μου με τους συνιδιοκτήτες της παραπάνω εταιρείας στα Κέιμαν, περί τον Μάιο του 2012, μου ζητήθηκε από τους ίδιους να επικοινωνήσω με την δικηγορική εταιρεία που την είχε φτιάξει και να ζητήσω την λύση της όπως και έπραξα», ανέφερε στο Εθνος ο κ. Κυρκίνης.
Ξεκαθαρίζει επίσης ότι η Eternia Capital Advisors «δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή ή εταιρική σχέση με την Eternia Capital Management με έδρα τα Κέιμαν, όπως είχα δηλώσει από την πρώτη στιγμή που ρωτήθηκα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένταση στις Παρεμβάσεις για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρέμβαση Μητσοτάκη: «Καταθέτουμε άμεσα τροπολογίες για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου»

ΑΚΟΜΑ: Αγωγή Θεοδωράκη σε Καμμένο: «Ο συκοφάντης θα λογοδοτήσει»