Θριάσιο: Ποιοι είναι οι 15 νεκροί και οι 17 τραυματίες – Που εντοπίστηκαν – Ο φόβος των γιατρών

Μέχρι αυτή την στιγμή οι νεκροί έχουν φτάσει τους 15, ένας αριθμός που μπορεί να αυξηθεί όμως, καθώς υπάρχουν ακόμη, 3 τουλάχιστον αγνοούμενοι. Άνθρωποι πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους και τα αυτοκίνητά τους, ενώ δεκάδες άλλοι, γλίτωσαν την τελευταία στιγμή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ήδη έχουν μεταφερθεί 15 (10 άνδρες και πέντε γυναίκες) πολίτες νεκροί στο Θριάσιο νοσοκομείο, ενώ υπάρχουν και 17 τραυματίες, εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Οι ηλικίες των νεκρών κυμαίνονται από 35 ετών (ένας άνδρας) και 95 ετών (μία γυναίκα).

Παράλληλα υπάρχουν και αγνοούμενοι που ερευνάται αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου, όπως μεταδίδει το aftodioikisi.gr.

Τα δύο προτελευταία θύματα εντοπίστηκαν σε θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου. Πρόκειται για δύο άνδρες που παρασύρθηκαν από χείμαρρο και βρέθηκαν στη Θάλασσα.

Νωρίτερα βρέθηκε η σορός μιας γυναίκας, στην οδό Αιάντος στην Μάνδρα Αττικής, σε προαύλιο χώρο. Ήταν το πέμπτο θύμα της φονικής πλημμύρας.

Στη μακάβρια λίστα από το πρωί έχουν προστεθεί ένας άνδρας περίπου 50 ετών, η σωρός του οποίου βρέθηκε στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Θήβας και Ελευσίνας.

Νεκροί επίσης έχουν βρεθεί ένας άνδρα 65 ετών σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, που εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη, καθώς και ένας 85χρονος άνδρας, που βρήκε τραγικό θάνατο στο σπίτι του, στην οδός Αγαμέμνονος.

Οι αρμόδιες αρχές δεν κρύβουν το φόβο τους, ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί αφού υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται, αλλά και άλλοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Εξάλλου στο Θριάσειο νοσοκομείο έχουν εισαχθεί περίπου 17 τραυματίες από τις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου.

Μεταξύ των τραυματιών είναι δύο γυναίκες που διασώθηκαν την τελευταία στιγμή στην Μάνδρα και μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο με υποθερμία.

Αυτή τη στιγμή τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Μεγάλο αριθμός εγκλωβισμένων, βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Περάμου, όπου προσπαθούν να φτάσουν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Γιατροί Θριάσιο: Οι νεκροί και οι τραυματίες πιθανόν να αυξηθούν

Συγγενείς, γιατροί και νοσηλευτές μεταφέρουν την αγωνία και τη θλίψη τους.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σοροί που δεν έχουν αναγνωριστεί ενώ κάτοικοι της περιοχής αναζητούν συγγενείς τους που έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

«Σας ενημερώνουμε ότι αυτή τη στιγμή στο Θριάσιο νοσοκομείο, η ώρα είναι 18:00 το απόγευμα, και ο απολογισμός των νεκρών και των τραυματιών είναι 15 νεκροί και 17 τραυματίες» είπε πριν λίγο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου.

«Τα νούμερα τα οποία δίνουμε μπορούν να μεταβληθούν ακόμη και στο επόμενο λεπτό από τη στιγμή που η ενημέρωση που έχουμε από την Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι ότι οι έρευνες συνεχίζονται και ενδέχεται τόσο ο αριθμός των νεκρών όσο και των τραυματιών να αυξηθεί» είπε ο κ. Παπαευσταθίου.

«Έξι από τους νεκρούς δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη» είπε ο διοικητής του Θριάσιου νοσοκομείου Κωνσταντίνος Παλαιορού. «Πρόκειται για πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν να προσέρχονται τόσα θύματα σε τόσο μικρό χρόνο» συνέχισε.

«Έχουμε κρατήσει πολλούς γιατρούς για να διαχειριστούμε την κατάσταση» είπε από την πλευρά του ο Μανώλης Αναστασίου, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Θριασίου.

«Οι νεκροί είναι από πνιγμό. Πιθανόν μερικοί από αυτούς έχουν χτυπηθεί από βαριά αντικείμενα, δεν ξέρουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής» συνέχισε ο κ. Αναστασίου διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Θριασίου νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανείπωτη τραγωδία: Στους δεκαπέντε οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Δυτική Αττική – Δεκάδες οι τραυματίες

Στο «πόδι» η Πυροσβεστική: 600 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων στην Μάνδρα

Δήμαρχος Μάνδρας: Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική…