Κοινωνικό Μέρισμα: Μόνο ένα εκατ. θα πάρουν χρήματα – Αποκλείστηκαν οι συνταξιούχοι

189

Τα χρήματα από το Κοινωνικό Μέρισμα θα είναι περί τα 1,2 δισ. ευρώ αλλά δεν θα διανεμηθούν, όπως πέρυσι, σε συνταξιούχους, με αποτέλεσμα ο αριθμός των δικαιούχων να περιορίζεται περίπου στο ένα εκατομμύριο συμπολιτών μας.

Φέτος η κυβέρνηση φαίνεται ότι προσανατολίζεται στο να χρησιμοποιήσει το υπερπλεόνασμα τόσο για την ενίσχυση ανθρώπων με χαμηλό εισόδημα, όσο όμως και για την αποπληρωμή ποσών που χρωστάει το Δημόσιο σε πολίτες, ενώ φαίνεται πως μέρος των 1,2 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί με στόχο να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 το Κοινωνικό μέρισμα θα “σπάσει” στα τρία.

Ένα ποσό από 700 ως 750 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστεί σε άτομα με χαμηλό εισόδημα.

315 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για τις επιστροφές στους συνταξιούχους λόγω των παράνομων κρατήσεων υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

360 εκατομμύρια ευρώ θα αποδοθούν στη ΔΕΗ για το ποσό που διεκδικεί ως πληρωμή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας με στόχο να μην αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος.

Αυτή τη φορά θα δοθεί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και όχι όπως πέρυσι που μοναδικό κριτήρια ήταν το ύψος της σύνταξης (κάτω από 800 ευρώ).

Ακόμη ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο. Προς το παρόν μιλάμε για προθέσεις της Κυβέρνησης, η οποία δεν έχει λάβει οριστικές αποφάσεις. Την ίδια ώρα δεν έχει δοθεί ούτε το “πράσινο φως” από τους δανειστές οι οποίοι πιέζουν μα κατευθυνθούν αποκλειστικά και μόνο στην πληρωμή χρεών του Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης: Φρένο στους μαντράδες με τα πειραγμένα κοντέρ – Τι αλλάζει στην εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων