Με πεντάρα “σάρωσε” τον Πλατανιά ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη

Με το μάτι να γυαλίζει ο Ολυμπιακός πήρε την πιο εύκολη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας με 5-1 του ανήμπορου να αντιδράσει Πλατανιά. Οι Πάρντο (δύο), Μποτία, Σισέ και Ανσαριφάρντ βρήκαν δίχτυα (τα τρία πρώτα γκολ μέχρι το 32’!), ενώ στην εξέδρα υπήρχαν πανό για όσα έγιναν πέρυσι με αναφορές όπως «ντροπή της Κρήτης», αλλά και πολλά ρούβλια.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Οφόε έβγαλε ωραία την κάθετη στον Κούτρη, αυτός γύρισε στην περιοχή και μετά από λάθος των αμυντικών, ο Πάρντο δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 από κοντά. Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των Ερυρθολεύκων, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 19ο λεπτό πέτυχαν και δεύτερο τέρμα.

Ο Μάριν έβγαλε την σέντρα και ο Μποτία με υπέροχη κεφαλιά έκανε το 2-0, ενώ παρόμοιο ήταν και τρίτο γκολ. Ο Γερμανός και πάλι εκτέλεσε το κόρνερ, όμως αυτή την φορά ήταν ο Σισέ που με κεφαλιά έγραψε το 3-0. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, καθώς στο τελευταίο τέταρτο οι Πειραιώτες έριξαν ρυθμούς, ενώ ο Πλατανιάς έχασε την πρώτη του σοβαρή ευκαιρία στο 45’, με το δυνατό σουτ Μπούτνικ που έδιωξε ο Προτό.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν θύμιζε σε τίποτα τα όσα είδαμε στο πρώτο 45λεπτο. Δεν υπήρχε καλός ρυθμός ούτε και φάσεις. Ο Ολυμπιακός παρόλα αυτά στο 68’ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κούτρης γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Πατράλης την έκοψε με το χέρι και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος σημάδεψε σωστά και έκανε το 4-0.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του ματς δεν ήταν καλός και σε αυτό… βοήθησαν και οι πολλές αναγκαστικές αλλαγές των δύο προπονητών. Το μόνο που κατάφερε ο Πλατανιάς ήταν να σημειώσει στο 88’ το γκολ της τιμής με τον Παπανικολάου, ωστόσο ο Πάρντο στο 90’ με ωραίο σουτ έγραψε το τελικό 5-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία (46′ Νικολάου), Σισέ, Κούτρης, Ρομαό (67′ Μαρτίνς), Ταχτσίδης, Οτζίτζα (72′ Φορτούνης), Πάρντο, Μάριν, Ανσαριφάρντ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Νίκος Μαναρώλης): Κοκκαλάς, Στάθης, Πατράλης, Στάμου, Βάντερσον (70′ Παπανικολάου), Κρος, Πλιάτσικας (λ.τ. 24′ Ντικαμονά, λ.τ. 76′ Πριντέτα), Ενσικουλού, Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης, Μπούτνικ.

Πηγή: Sportdog.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ για Αχαρναϊκό – Του αφαιρέθηκαν 27 βαθμοί απ’ το πρωτάθλημα!

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών της Νάπολι και της Μάντσεστερ Σίτι

Δεν μασάει ο Αστέρας: «Σκότωσε» και τον Παναθηναϊκό