Νέα επίθεση Λοβέρδου κατά Καμμένου: “Τα έγγραφα για τη Σαουδική Αραβία αφορούν άλλη συναλλαγή”

Λοβέρδος

Ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος σε νέα ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή υποστηρίζει ότι ο «μεσάζοντας» έχει αναλάβει κι άλλες δουλειές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πως τα έγγραφα που επικαλείται ο Πάνος Καμμένος δεν αφορούν την επίμαχη συναλλαγή με τους Σαουδάραβες.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ο επιχειρηματίας της Ολυμπιακής Βιομηχανίας ΑΕ κ. Β. Παπαδόπουλος, που εμφανίζεται να μεσολαβεί για την σύναψη διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σ. Αραβίας εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση πώλησης εξοπλιστικών συστημάτων στην Κένυα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι  ένα εκ των εγγράφων που ανήρτησε ο  Πάνος Καμμένος στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς απάντηση των καταγγελιών για την πώληση βλημάτων στην Σ. Αραβία, αφορά άλλου είδους πολεμικό υλικό.
Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Λοβέρδου έχει ως εξής:

“Προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Θέμα : «Ενημέρωση για την σχέση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον μεσάζοντα κ.Παπαδόπουλο»

Στην πρωινή σας (10.11.2017) τηλεοπτική συνέντευξη στον σταθμό ΣΚΑΪ αναφέρατε ότι δεν γνωρίζετε τον κ. Παπαδόπουλο και την Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε.

Όμως οι υπηρεσίες του Υπουργείου του οποίου προΐσταστε, όπως προκύπτει, συνομιλούσαν από το 2016 με τον κ.Παπαδόπουλο και η δήθεν διακρατική συμφωνία με την Σαουδική Αραβία φέρει την υπογραφή του κ.Παπαδόπουλου και την σφραγίδα της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε. (πρωτοφανές για διακρατική συμφωνία).

Ενημερωνόμαστε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα διά του διορισμένου από εσάς κ.Χρηστίδη κατέστησαν πληρεξούσιο τον κ.Παπαδόπουλο για την προώθηση εξοπλιστικών συστημάτων στην Κένυα.

Επιπλέον έχετε αναρτήσει στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου έγγραφο δήθεν σχετικό με την αγοραπωλησία βλημάτων από την Σαουδική Αραβία αλλά με έκπληξή μας διαπιστώνουμε ότι πρόκειται άλλου είδους πολεμικό υλικό.

Κατόπιν τούτων αιτούμαι την κατάθεση των σχετικών εγγράφων”.

Διαβάστε επίσης: Κωλοτούμπα από Σκοπιανούς: «Δεν είναι συνετό να διεκδικήσουμε την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου» ισχυρίζεται υπουργός