Παυλόπουλος: Το Πολυτεχνείο πηγή άντλησης διδαγμάτων

Ï Ðñüåäñïò ôçò Äçìïêñáôßáò Ðñïêüðçò Ðáõëüðïõëïò åãêáéíéÜæåé ôçí Ýêèåóç " Ïäýóóåéåò " óôï Åèíéêü Áñ÷áéïëïãéêü Ìïõóåßï, ÁèÞíá ÄåõôÝñá 3 Ïêôùâñßïõ 2016. Ç Ýêèåóç åãêáéíéÜæåôáé ìå ôçí åõêáéñßá ôçò óõìðëÞñùóçò 150 ÷ñüíùí áðü ôç èåìåëßùóç ôïõ ìïõóåßïõ. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÏÑÅÓÔÇÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÏÕ

Το νόημα της Ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά, που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα και θέτει αυθαίρετους φραγμούς στην ακώλυτη άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων των μελών του Κοινωνικού Συνόλου. Αυτό τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας ότι η επέτειος αυτή αποτελεί πηγή άντλησης διδαγμάτων για την θεμελιώδη αξία της Ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του Ανθρώπου όσο και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: “Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Επέτειος μνήμης των Αγωνιστών και ιδίως των θυμάτων που έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας, αποτελεί ταυτοχρόνως – κυρίως δε κατά την σημερινή συγκυρία – πηγή άντλησης διδαγμάτων και για την θεμελιώδη αξία της Ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του Ανθρώπου όσο και αυτού τούτου του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Υπ’αυτό το πνεύμα, το νόημα της Ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά, που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα και θέτει αυθαίρετους φραγμούς στην ακώλυτη άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων των μελών του Κοινωνικού Συνόλου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εδώ… Πολυτεχνείο 2017 – Η Αντιτρομοκρατική και τα ενισχυμένα μέτρα για την 44η επέτειο

Πέτρες και μολότοφ κατά των ΜΑΤ – Νύχτα επεισοδίων στο Πολυτεχνείο

Έληξε η κατάληψη στο Πολυτεχνείο μετά από παρέμβαση… αναρχικών!