Πρόσωπο της ημέρας στις ΗΠΑ ο ήρωας που σταμάτησε το μακελάρη του Τέξας (pics & video)

“Ήρωα” αποκαλούν τον 55χρονο Στίβεν Γουίλφορντ τον κάτοικο της πόλης Sutherland Springs που, όπως εκτιμάται εμπόδισε τον 26χρονο Ντέβιν Κέλεϊ να σκοτώσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους στο Τέξας.

Ο Γουίλφορντ, σύμφωνα με τοπικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας του Τέξας, μόλις είδε τον 26χρονο «πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε προς το μέρος του».

Ο 55χρονος, ο οποίος είναι λάτρης των μηχανών, φέρεται να ειδοποιήθηκε για το μακελειό από την κόρη του.

Αν και, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, ο Γουίλφορντ δεν είχε στρατιωτική εκπαίδευση, εντούτοις είναι άριστος στο σημάδι και γι’ αυτό όταν ήρθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον Κέλεϊ δεν δίστασε στο παραμικρό. Λέγεται, μάλιστα, ότι κατάφερε να βρει το κενό που άφηνε στα πλευρά του 26χρονου το αλεξίσφαιρο γιλέκο που ο Κέλεϊ φορούσε.

«Συνεργός» του στην αντιμετώπιση του μακελάρη ήταν ο επίσης κάτοικος της περιοχής Τζόνι Λάγκεντορφ, ο οποίος έτυχε να συναντήσει τον Γουίλφορντ ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.

Όπως περιέγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η φίλη του Λάγκεντορφ, «οι δύο τους ανέβηκαν στο αγροτικό και κυνήγησαν τον άρρωστο μέχρι να τον φτάσουν οι αστυνομικοί.

Ο ίδιος είπε σε δημοσιογράφους ότι χρειάστηκε να αναπτύξει ταχύτητα 152χλμ./ωρα για να τον προφτάσει ενώ την ίδια ώρα μιλούσε με τους αστυνομικούς με τον Γουίλφορντ να σημαδεύει το όχημα του Κέλεϊ.

Το τέλος του κυνηγητού ήρθε σε μια στενή στροφή όταν ο Κέλεϊ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και βγήκε εκτός δρόμου.

Σύμφωνα με τους δύο διώκτες του ο Κέλεϊ μετά την έξοδο από το δρόμο ήταν ακίνητος καθώς εκεί άφησε την τελευταία του πνοή.

Ακόμα, πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν ο θάνατός του προήλθε από την αιμορραγία που του προκάλεσε η σφαίρα του Γουίλφορντ ή αν αυτοκτόνησε.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στη Μόσχα: Εκκενώθηκε το θέατρο Μπολσόι μετά από απειλή για βόμβα