Σκουρλέτης για Καμμένο και Σαουδική Αραβία: “Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί”

Σκουρλέτης

Μετά τον Νίκο Φίλη και τον Γιώργο Κυρίτση έρχεται ο Πάνος Σκουρλέτης να “καρφώσει” τον Πάνο Καμμένο για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία. Μάλιστα έθεσε θέμα… αξιών, όπως κι ο Νίκος Φίλης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, μην κρύβοντας τη δυσαρέσκεια του για την επιχειρούμενη συμφωνία.

Σκουρλέτης: «Δικαίωμα μεν, προσοχή δε… »
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της». Πρόσθεσε όμως πως «θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις». Αυτό γιατί, όπως είπε, «δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».

Χαρακτήρισε, δε, προβληματικό το γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος εμφανίζεται να κατέχει απόρρητα έγγραφα «και να ζητάει με κόλπα αυτά να γίνουν φέιγ βολάν μέσα στη Βουλή» και κάλεσε τον βουλευτή να δώσει απαντήσεις.

Φίλης και Κυρίτσης
Ο Πάνος Σκουρλέτης δεν είναι το μοναδικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει αποστάσεις από τη συμφωνία που έκανε το υπουργείο Άμυνας. Είχαν προηγηθεί ο Νίκος Φίλης και ο Γιώργος Κυρίτσης. Αμφότεροι δήλωσαν ότι η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας ήταν ο πρώτος που αντέδρασε. Σε δήλωσή του, τόνισε μεν ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει σκάνδαλο (όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση) αλλά έκρινε ότι η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί γιατί είναι θέμα αξιών.

«Από τη σκοπιά όμως των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες και ιδανικά, υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, σε μια στιγμή που οι αεροπορικές δυνάμεις αυτής της χώρας, μαζί με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν καταγγελθεί από διεθνείς παρατηρητές ότι εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, βομβαρδίζοντας στόχους και προκαλώντας θύματα στον άμαχο πληθυσμό και μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή» ανέφερε.

Τη δήλωση του Νίκου Φίλη «ανέβασε» στο facebook ο Γιώργος Κυρίτσης γράφοντας «συμφωνώ απολύτως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» Φίλη: Να ακυρωθεί η πώληση πολεμικού υλικού στη Σ. Αραβία

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καταγγελία «βόμβα» Χρυσόγονου στις Παρεμβάσεις – Έπεσε θύμα της «καραντίνας» σε γερμανικό αεροδρόμιο

ΑΚΟΜΑ: Καλλιάνος στις Παρεμβάσεις: Με το Κ. Μητσοτάκη θα δουλεύουν όλοι στο δημόσιο