Σοκ! Βραζιλιάνοι νεαροί κατέγραψαν το θάνατό τους live από αστυνομικά πυρά (video)

408

Ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο καταγράφει συγκλονιστικές σκηνές: μια ομάδα νεαρών κάνουν αστεία και γελούν μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ξαφνικά ακούγονται πυρά, το smartphone πέφτει κάτω. Τρεις από τους έφηβους θα ξεψυχήσουν, ένας άλλος θα τραυματιστεί σοβαρά.

Τι είχε συμβεί; Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας παρακολουθούσε έναν ντόπιο έμπορο ναρκωτικών, ονόματι Νando. Πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν λάβει εντολές να τον συλλάβουν ή να τον εξοντώσουν κατά την αναχώρησή του από ένα πάρτι.

Μόνον που οι σφαίρες που έριξαν απροειδοποίητα, γάζωσαν το αυτοκίνητο με τους νεαρούς. Ο έμπορος ναρκωτικών είχε φύγει νωρίτερα από το πάρτι με μοτοσικλέτα…

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ το τραγικό περιστατικό έγινε την περασμένη Πέμπτη σε μια φαβέλα του Ρίο κι οι νεαροί, προφανώς μέλη της συμμορίας του Νando, μετέδωσαν live το θάνατό τους μέσω του Facebook…

Ακόμη κι όταν ακούγονται οι πρώτες σφαίρες στο βίντεο, οι έφηβοι παραμένουν ψύχραιμοι. Μόνον λίγο πριν το τέλος, όταν αυτός που βιντεοσκοπούσε τη σκηνή πέφτει νεκρός από τα πυρά, πανικοβάλλονται οι υπόλοιποι…

Από την επίθεση της αστυνομίας μόνον ένας από τους νεαρούς επέζησε κι αυτός σοβαρά. Το ανατριχιαστικό είναι ότι η ζωντανή μετάδοση συνεχίστηκε ακόμη και μετά τα πυρά με το ραδιόφωνο να εξακολουθεί να παίζει, ενώ κατά τα άλλα επικρατούσε νεκρική σιγή.

Εδώ και εβδομάδες ορισμένες φαβέλες της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη καθώς δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού πραγματοποιούν εφόδους για να εξαρθρώσουν τις συμμορίες των ναρκωτών. Επειδή σκοτώνονται συχνά αστυνομικοί, πολλές φορές οι επιχειρήσεις γίνονται με ελικόπτερα.

2.723 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ρίο από τις αρχές του χρόνου μέχρι τον περασμένο Ιούνιο. Ανάμεσά τους και 91 αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας.

Η κυβέρνηση ανέπτυξε 8.500 στρατιώτες στη μεγαλούπολη με στόχο την καταπολέμηση της βίας και της εγκληματικότητας μέχρι τις αρχές του ερχόμενου έτους.

Διαβάστε επίσης: Νέα διεθνής αναγνώριση για την Ελληνίδα Φυσικό Ασημίνα Αρβανιτάκη