Συνελήφθη Ελληνίδα μοντέλο στο Χονγκ Κονγκ με κοκαΐνη αξίας $2,4 εκατ.

Νεαρό μοντέλο συνελήφθη από τελωνειακούς στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με κοκαΐνη, αξίας $2,4εκτ. Πρόκειται για την τέταρτη σύλληψη γυναίκας, μέσα σε μια εβδομάδα.

Συγκεκριμένα μοντέλο ηλικίας 19ετων, Ελληνικής υπηκοότητας συνελήφθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα (20/11) προερχόμενη από Αιθιοπία, σε δειγματοληπτικό ελεγχο, κι εντοπίσθηκε να μεταφέρει σε κρύπτη της χειραποσκευής της, κοκαΐνη βάρους 2,6 κιλών, με την αξία του ναρκωτικού να υπολογίζεται σε $2,4 εκτ. σύμφωνα με ρεπορτάζ του South China Morning Post και που μετέδωσε εδώ η Νάντια Αλεξίου στην ιστοσελίδα της nantiareport.gr.

Το νεαρό μοντέλο είναι η τέταρτη γυναίκα που επισκέπτεται τη χώρα και συλλαμβάνεται από τους τελωνειακούς υπαλλήλους του αεροδρομίου, μέσα στην εβδομάδα, καθώς επιχείρησαν να εισάγουν κοκαΐνη. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι συνέλαβαν την περασμένη Τρίτης (14/11) και Παρασκευή (17/11), επίσης τρεις γυναίκες, στο αεροδρόμιο και κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης ύψους $5εκτ.

«Πιστεύουμε ότι τα κατασχεθέντα ναρκωτικά επρόκειτο να διοχετευθούν στην εγχώρια διακίνηση. Είναι πιθανό οι έμποροι ναρκωτικών να προσπαθούν να αποθηκεύσουν παράνομα ναρκωτικά πριν από την εορταστική περίοδο», ανέφερε πηγή με γνώση της έρευνας. Η ίδια πηγή συμπλήρωσε ότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι εξακολουθούν να ερευνούν εάν οι τέσσερις γυναίκες προσελήφθησαν από το ίδιο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών για να εισάγουν την κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ.

Η τελευταία κατάσχεση έγινε όταν η 19χρονη γυναίκα έφθασε τη Δευτέρα από την Αιθιοπία και επελέγη για επιθεώρηση ρουτίνας στο αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων και Μεταφορών, η Ελληνίδα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία επικίνδυνου ναρκωτικού και θα οδηγηθεί στο Δικαστήριο του Δυτικού Κολονιού την Τετάρτη (22/11)

Στο Χονγκ Κονγκ, το αδίκημα της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών επιφέρει μέγιστη ποινή ισόβιας κάθειρξης και πρόστιμο ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σύμφωνα με τη Διακήρυξη Επικίνδυνων Ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ στη σόουμπιζ – Μέλος των Backstreet Boys κατηγορείται για βιασμό (pic)

H Μαντώ Γαστεράτου επέστρεψε από το Nomads – Τι συμβαίνει όταν κλείνουν οι κάμερες (video)

Το… camera bombing του Κώστα Καραμανλή στη Ζέτα Δούκα – Πως το σχολίασε η ηθοποιός! (video)