Τέλος εποχής για το χάρτινο εισιτήριο από αύριο – Μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου τελειώνει η παράταση ισχύος των χάρτινων καρτών Οκτωβρίου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι επιβάτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλέον, από Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Στο βίντεο που ακολουθεί βρίσκονται όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες για τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Υπενθυμίζεται ότι η ATH.ENA CARD και το ATH.ENA TICKET δεν μπαίνουν σε κάποια σχισμή και δεν σφραγίζονται.

Η «επικύρωση» γίνεται πλησιάζοντας την κάρτα ή το εισιτήριο κοντά στο «σημείο επαφής» των νέων «ακυρωτικών μηχανημάτων».

Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση ενός προϊόντος κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση όσες φορές και να περάσεις την κάρτα από το μηχάνημα αυτά τα 90 λεπτά.

Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ: Τα νέα επικυρωτικά μηχανήματα έχουν μπλε χρώμα. Πλησιάζεις την κάρτα ή το εισιτήριο στην περιοχή κάτω από την οθόνη και βλέπεις αν η επικύρωση έχει γίνει επιτυχώς. Όποιο τύπο κομίστρου και αν έχεις, ο ΟΑΣΑ λέει πως απαιτείται επικύρωση κάθε φορά που μπαίνεις σε όχημα (όχι όταν βγαίνεις.)

Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό: Η επικύρωση του εισιτηρίου γίνεται στις μπάρες που έχουν τοποθετηθεί εκεί όπου βρίσκοταν τα παλιά επικυρωτικά μηχανήματα. Χρησιμοποιείς την οθόνη που βρίσκεται στα δεξιά σου όπως μπαίνεις στην μπάρα.

Πλησιάζεις το εισιτήριο ή κάρτα και βλέπεις αν η επικύρωση έχει γίνει επιτυχώς. Ο ΟΑΣΑ λέει πως απαιτείται επικύρωση κάθε φορά που περνάς από μπάρα, μπαίνοντας και βγαίνοντας από το σταθμό.

Δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης: 

Άνεργοι, ΑΜΕΑ, οπλίτες και λοιποί δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να εκδώσουν (δωρεάν) προσωποποιημένη ATH.ENA CARD όταν ξεκινήσει η διαδικασία για τις κατηγορίες αυτές των επιβατών. Μέχρι τότε θα συνεχίσουν να κινούνται όπως και σήμερα.

Κάτοχοι καρτών μεγάλης διάρκειας (3μηνιαία έως ετήσια) που λήγουν από το Νοέμβριο και μετά. Θα υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης με ATH.ENA CARD. Μέχρι τότε θα μπορούν να κινούνται με τις κάρτες που ήδη έχουν.

 

Διαβάστε επίσης: Δικαιολογεί την αποβολή του μαθητή που ύψωσε την ελληνική σημαία η Διευθύντρια του λυκείου Γαζίου