Τζανακόπουλος: “Γιατί τόσος θόρυβος με την άδεια στον Κουφοντίνα;”

Τζανακόπουλος

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε ότι όλες αυτές οι κινήσεις του κ. Μητσοτάκη είναι απόρροια του “πολιτικού αδιεξόδου” του που οφείλεται στο ότι έχει καταρρεύσει το αφήγημα του.

Αλλά και σε μια “πίεση” που υφίσταται και λόγω της κατάστασης στο κόμμα του και την “τριχοτομημένη” ΚΟ της ΝΔ, όπως είπε, καθώς επίσης στις “συνταρακτικές αποκαλύψεις” των Paradise Papers και τη συμμετοχή της συζύγου του στην offshore.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Epsilon TV, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε: “Τι να πει κανείς πια για τον κ. Μητσοτάκη; Εγώ έχω μείνει άφωνος. Από κοινοβουλευτική ήττα σε κοινοβουλευτική ήττα, θα λεγε κανείς ότι έχει τάσεις αυτοκαταστροφής. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας θα την καλωσορίσουμε και θα τον καλωσορίσουμε κι εκείνον στη Βουλή για να επαναληφθεί μια κοινοβουλευτική συζήτηση που ξέρουμε εκ των προτέρων ποιον θα έχει νικητή και σε επίπεδο επιχειρήματος και σε επίπεδο εντυπώσεων”.

Είπε ότι “ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή επειδή είναι πιεσμένος από διάφορα, από την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα του και την ΚΟ -ακούμε ότι είναι μια τριχοτομημένη ΚΟ,- από το ότι έχουν υπάρξει συνταρακτικές αποκαλύψεις για τα Paradise Papers και τη συμμετοχή της συζύγου του στην offshore, για την οποία δεν είχε ούτε το σθένος, ούτε το θάρρος, ούτε την πολιτική τιμιότητα να δώσει κάποιες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό, ο οποίος περιμένει να ακούσει πού βρέθηκαν τα χρήματα για να χρηματοδοτηθεί η συγκεκριμένη εταιρεία, δεν είχαν καν την πολιτική ευθιξία να καταθέσουν πόθεν έσχες”.

Ο κ. Τζανακόπουλος επικέντρωσε στο πολιτικό ζήτημα που εγείρεται, την πολιτική ηθική, για να τονίσει πως “ο λαός όταν θα κληθεί να επιλέξει, θα θέσει και το ηθικό κριτήριο για την επιλογή του”. Απαντώντας σχετικά με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη: “μη χτυπάτε τη γυναίκα μου, αλλά εμένα”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι “δεν χτυπάμε τη σύζυγό του”, για να σημειώσει πως “ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικό πρόσωπο, οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις, στον κ. Μητσοτάκη ασκούμε κριτική, αυτόν καλούμε να δώσει εξηγήσεις”.

Σχολίασε ότι “ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πιαστεί απ’ τα μαλλιά του, επειδή βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο” και εξαιτίας της εικόνας της ελληνικής οικονομίας που “βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης”. Τόνισε ότι δεν έχει στρατηγικό σχέδιο και πως ομολόγησε ακόμα και ότι δεν βλέπει εκλογές, “άρα έχει καταρρεύσει όλο το αφήγημα στη βάση του οποίου στήριξε την αντιπολιτευτική τακτική του και προσπαθεί να κάνει θόρυβο με διάφορες καταγγελίες που υπερβαίνουν τα όρια της γελοιότητας”. Πρόσθεσε ότι αυτό φάνηκε και με το ζήτημα που επιχειρήθηκε να σηκωθεί σχετικά με τη Σαουδική Αραβία, επισημαίνοντας ότι και με τις σημερινές αποκαλύψεις της “ΑΥΓΗΣ”, κλείνει το ζήτημα μια και καλή.

“Είναι το στρατηγικό αδιέξοδο του κ. Μητσοτάκη που οδηγεί σε αυτή την αλλοπρόσαλλη αντιπολιτευτική τακτική τη ΝΔ”, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Στο ίδιο πλαίσιο μιας “προσπάθειας Μητσοτάκη να αποπροσανατολίσει” ενέταξε και άλλα ζητήματα που βρέθηκαν στην πολιτική επικαιρότητα, όπως αυτό της 48ωρης άδειας που δόθηκε στον Δ. Κουφοντίνα από το συμβούλιο των φυλακών ή ακόμα και περιπτώσεις εγκληματιών το τελευταίο διάστημα που προχώρησαν σε εγκλήματα τα οποία επιχειρήθηκε να συνδεθούν με τον ν. Παρασκευόπουλου.

“Αποδείχθηκε ότι η συσχέτιση ήταν fake news”, τόνισε. “Όλη αυτή η συζήτηση σχετίζεται με το γεγονός ότι επιχειρείται και από τη ΝΔ και από πολλά ΜΜΕ να ανακαλυφθούν θέματα ώστε να ασκήσει ο κ. Μητσοτάκης μια υποτιθέμενη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση”, τόνισε, για να σχολιάσει: “Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτή την αλλοπρόσαλλη αντιπολίτευση που κάνει λόγω των προβλημάτων που έχει στην Κ.Ο. Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε στον αποπροσανατολισμό που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης”.

Ως προς το θέμα Κουφοντίνα, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και έχει νόμους, οι οποίοι ερμηνεύονται και εφαρμόζονται από τα εκάστοτε αρμόδια όργανα, εν προκειμένω από το συμβούλιο της φυλακής που ερμήνευσε το νόμο, πήρε μια συγκεκριμένη απόφαση, “επομένως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτός ο θόρυβος”. Επισήμανε ότι το ζήτημα της τήρησης του νόμου και της τήρησης των συγκεκριμένων δικαιωμάτων και των κρατουμένων, ακόμα κι αυτών που έχουν διαπράξει τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, έχει λήξει στη συζήτηση των φιλελεύθερων κοινωνιών εδώ και 200 χρόνια. Σημείωσε ότι κατανοεί την οργή, τον θυμό και το πένθος των συγγενών των θυμάτων, προσθέτοντας ότι αυτά είναι ένα άλλο πράγμα και διαφορετικός ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί κι αποφασίζει μια οργανωμένη πολιτεία.