Τσίπρας σε Άραβες: “Η Ελλάδα έχει περάσει σε νέα εποχή, το δείχνουν οι αριθμοί”

Τσίπρας

Συνέχεια στο success story της κυβέρνησής του έδωσε λίγα λεπτά νωρίτερα από το βήμα της 2ης Ευρω-Αραβικής Διάσκεψης που διεξάγεται στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας και στους επικριτές της ανάκαμψηw στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στον Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος λίγες ώρες πριν στον Αlpha, αποδόμησε το success story της κυβέρνησης.

«Η Ελλάδα έχει διαβεί το Ρουβίκωνα της κρίσης. Έχει μεταβεί σε νέα εποχή. Το δείχνουν οι αριθμοί, οι στατιστικές, και τα μεγέθη» ανέφερε χαρακτηριστικά παραθέτοντας στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης που εκτίμησε ότι θα αγγίξει το 2.5% του ΑΕΠ κατά το 2018.

«Τα τελευταία χρόνια επιτυγχάνουμε αλλά και υπερβαίνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους κι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα τελευταία χρόνια να έχουμε μια επιστροφή, με το χαρακτήρα του κοινωνικού μερίσματος» υποστήριξε ο πρωθυπουργός ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα στους Άραβες να επενδύσουν στην Ελλάδα αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Κάνουμε τιτάνιο έργο να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα,   προχωρούμε σε μεταρρυθμίσεις για να δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον για επιχειρηματικότητα και τις  επενδύσεις. Σταθεροποιούμε τους φορολογικούς συντελεστές σε βάθος χρόνου για σημαντικές επενδύσεις…Σας καλώ να αξιοποιήσετε το μομέντουμ για να θέσουμε μαζί τις βάσεις για ένα νέο όραμα ελληνο-αραβικής και ευρω-αραβικής συνεργασίας. Η Ελλάδα ήταν πάντα σταυροδρόμι πολιτισμών και γέφυρα ανάμεσα σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή».

Ενώπιον προσωπικοτήτων και εκπροσώπων του Αραβικού κόσμου ο κ. Τσίπρας ανέφερε την Ελληνική θέση για δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους ενώ απέδωσε στην αδυναμία της Ευρώπης να δώσει προοπτική και ευημερία στους πολίτες της την ενίσχυση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στοιχεία που πλήττουν την πολυπολιτισμικότητα, το πιο σημαντικό στοιχείο για την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θύελλα αντιδράσεων για την 2ημερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα – Οργή από πολιτικούς και κόμματα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μυστήριο… Τι δουλειά είχε η Αντιτρομοκρατική στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ; Το… μαύρο τζιπ και οι τέσσερις άνδρες με πολιτικά…

ΑΚΟΜΑ: Γεννηματά: «Απευθυνόμαστε στους μη προνομιούχους που δημιούργησε η κρίση και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ»