Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης μαζί στις πλημμύρες

Νίκος Ανδρουλάκης

Τη Μάνδρα επισκέπτεται μαζί με τον Νίκο Ανδρουλάκη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Πρέπει άμεσα και γενναία με εισοδηματικές ενισχύσεις, αναστολή τής πληρωμής οφειλών νοικοκυριών και επαγγελματιών προς το κράτος και τις τράπεζες (ΕΝΦΙΑ), αλλά και αναστολή πλειστηριασμών, να προχωρήσει η κυβέρνηση στα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών, αξιοποιώντας το φετινό πλεόνασμα της υπερφορολόγησης, προτείνει η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημαίνει ότι είναι σοκ για όλους τα όσα συνέβησαν στη Μάντρα και τη Νέα Πέραμο και ότι «δεν μπορεί να είναι αυτή η εικόνα της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Είναι αδιανόητο να δεχόμαστε μοιρολατρικά αυτές τις καταστάσεις. Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν και να αναληφθούν». Παράλληλα σημείωσε ότι «προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών από αρμόδιους προσβάλλει πριν απ όλους τα θύματα και τους πληγέντες» και ότι «δεν αρκούν τα έργα που έγιναν».

«Επιτέλους χρειάζεται σοβαρή δουλειά, άμεσα να προχωρήσουν τα έργα που έχουν παγώσει με τις περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να μη θρηνήσουμε και αλλά θύματα στο μέλλον», είπε επίσης η κυρία Γεννηματά ενώ πρότεινε να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και για τις καταστροφές της Σύμης «με πρώτο μέτρο την αναστολή της επικείμενης αύξησης του ΦΠΑ».

Τέλος αναφέρθηκε στη «προσφορά των Πυροσβεστών, των Αστυνομικών και των ανθρώπων των Δήμων, εθελοντών και άλλων που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε!»: Συγκλονιστικά τα τελευταία λόγια του 36χρονου που σκοτώθηκε στην φονική πλημμύρα (pic)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ – Ο χείμαρρος του ΘΑΝΑΤΟΥ στην Μάνδρα!

ΑΚΟΜΑ: 10 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΜΑΝΔΡΑ, ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ ΚΑΙ ΜΑΓΟΥΛΑ – Εικόνες που σοκάρουν!