Έξαλλος ο Ερντογάν: “Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ που σκοτώνει παιδιά”

Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη» που «σκοτώνει παιδιά», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο» κατά της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Η Παλαιστίνη είναι ένα αθώο θύμα (…) Όταν το Ισραήλ είναι ένα κράτος τρομοκράτης, ναι, τρομοκράτης!» τόνισε, σε μια ομιλία του στη Σεβάστεια (Σίβας), στην κεντρική Τουρκία. «Δεν θα εγκαταλείψουμε την Ιερουσαλήμ στο έλεος ενός κράτους που σκοτώνει παιδιά», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, μια ανακοίνωση την οποία η Άγκυρα καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, που έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές την Ιερουσαλήμ «κόκκινη γραμμή για τους μουσουλμάνους», υποστηρίζει ότι η απόφαση του Τραμπ είναι “άκυρη” και την θεωρεί ως “μη γενόμενη”.

«Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους με όλα τα μέσα» κατά της απόφασης αυτής, συνέχισε ο Ερντογάν. Στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη, «θα δείξουμε ότι η εφαρμογή αυτού του μέτρου δεν θα είναι τόσο εύκολη», διαβεβαίωσε επίσης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στο φόντο προβλήθηκε μια φωτογραφία που έδειχνε έναν έφηβο, που φέρεται ότι είναι Παλαιστίνιος από τη Χεβρώνα, να οδηγείται, με δεμένα τα μάτια, από ένστολους που φέερεται ότι είναι Ισραηλινοί στρατιώτες.

«Δείτε πώς οι τρομοκράτες σέρνουν αυτό το 14χρονο παιδί» είπε ο Ερντογάν.

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος (ξανά) ο Τραμπ με το CNN ο Τραμπ: «Θα διώξει τους υπεύθυνους ή θα δείξει ανικανότητα;»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κοινό μέτωπο Mακρόν-Ερντογάν για να αλλάξουν γνώμη στον Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

ΑΚΟΜΑ: Συγκινημένος ο Mακρόν για Χαλιντέι: «Χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας» (pics)