Αυτός είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας εφοπλιστής για το 2017

Την λίστα της με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2017 στην παγκόσμια ναυτιλία έδωσε στη δημοσιότητα η Lloyd’s και σε αυτή υπάρχουν και μάλιστα σε ψηλές θέσεις αρκετοί Έλληνες εφοπλιστές -όπως συνηθίζεται άλλωστε. Ας δούμε όμως ποιος Έλληνας εφοπλιστής φιγουράρει στην πρώτη θέση.

Πιο ψηλά από όλους βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης (Angelicoussis Shipping Group) που κατατάσσεται όγδοος. Λίγο πιο κάτω, στην 15η θέση, βλέπουμε τον Γιώργο Προκοπίου (Dynacom/Dynagas), ενώ στην 26η θέση την Αγγελική Φράγκου (Navios) και στην 27η θέση τον Γιώργο Οικονόμου (TMS/DryShips).

Ακολουθεί στην 28η θέση ο Πήτερ Λιβανός (GasLog/DryLog), ενώ 38ος είναι ο Πέτρος Παππάς (Star Bulk) και 46ος ο Νικόλας Τσάκος (TEN, Intertanko). Πιο κάτω βρίσκουμε τον Κωστή Κωνσταντακόπουλο (Costamare, 56ος), τον Θεόδωρο Βενιάμη (Ένωση Ελλήνων Εφοοπλιστών, 57ος), τον Βαγγέλη Μαρινάκη (Capital Group, 66ος – η Lloyds σημειώνει ότι πρόσφατα, στα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία 2017, ψηφίστηκε ως Προσωπικότητα της Χρονιάς), τον Πήτερ Γεωργιόπουλο (Gener8 Maritime, 69ος), τον Γιάννη Πλατσιδάκη (Intercargo, 83ος) και ο Πάνος Λασκαρίδης (Laskaridis Group, 95ος).

Και οι υπόλοιποι Έλληνες εφοπλιστές
Σε σχέση με τη λίστα που δημοσίευσε πέρσι η Lloyds, βλέπουμε τους περισσότερους Έλληνες εφοπλιστές σε κάπως χαμηλότερες θέσεις: μία θέση έχασε ο Γιάννης Αγγελικούσης, τρεις ο Γιώργος Προκοπίου, επτά η Αγγελική Φράγκου και ο Γιώργος Οικονόμου, τέσσερις ο Νικόλας Τσάκος, έξι ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος, οκτώ ο Θεόδωρος Βενιάμης, πέντε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Επίσης, από την φετινή λίστα απουσιάζουν ο Συμεών Παληός (Diana Shipping) και ο Πόλυς Χατζηιωάννου (Safe Bulkers), που στην περσινή λίστα ήταν 95ος και 96ος αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτοί είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που αγόρασαν τα περισσότερα πλοία το 2017

«Δεν θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες για τον περισσότερο κόσμο»

«Η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον 100 δις. ευρώ νέες επενδύσεις»