Γκέλα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: «Κόλλησε» στο μηδέν με τον Απόλλων Σμύρνης

Από το 1997-98 έχουν περάσει πολλά χρόνια και η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να πάρει ξανά τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Για να το κάνει, έπρεπε να νικήσει στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα -στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του- και η αλήθεια είναι ότι έκανε αρκετές ευκαιρίες για να τον νικήσει εύκολα. Ολες αυτές οι ευκαιρίες, όμως, χάθηκαν και μαζί ενδέχεται -θα το μάθουμε από τα αποτελέσματα των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ- να χάθηκε και η 1η θέση για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ…

Η ΑΕΚ μπήκε καλά στο ματς και με τον ορεξάτο Μπακασέτα, ο οποίος είχε σουτ και εκτέλεση φάουλ στα πρώτα λεπτά, πίεσε για το γρήγορο γκολ. Θα μπορούσε να το βάλει στο 10′ αλλά κανείς δεν έκανε την προβολή στο γύρισμα του Λιβάια, όπως και στο 11′ με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Γενικά το ματς ήταν ένας μονόλογος της Ενωσης, η οποία είχε κλείσει στο μισό γήπεδο τον Απόλλωνα και έψαχνε το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη, έψαχναν την παραμικρή ευκαιρία για να κερδίσουν χρόνο και να προσπαθήσουν να παγώσουν τον ρυθμό, χωρίς πάντως να τα καταφέρνουν ιδιαίτερα.

Κατάφεραν πάντως, με την παρουσία των Παπάζογλου-Χουάρες μπροστά από την άμυνα, να μην επιτρέψουν στους Κιτρινόμαυρους να απειλήσουν κάθετα. Μέχρι, τουλάχιστον, να το πάρει πάνω του ο Λιβάια, ο οποίος στο 38′ έβγαλε σε θέση για γκολ τον Λόπες με τακουνάκι αλλά ο Πορτογάλος, με κάποιο τρόπο, κατάφερε να πλασάρει άουτ από πολύ κοντά… Ετσι, το πρώτο μέρος, στο οποίο η ΑΕΚ θα μπορούσε να είναι μπροστά με τουλάχιστον 2-0, βγήκε χωρίς γκολ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, στο 50′, η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία για γκολ αλλά ο Μπακασέτας δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα έπρεπε από κοντά και δύο λεπτά μετά άφησε τη θέση του στον Κονέ. Ο Μανόλο Χιμένεθ, γενικά, δεν άργησε να κάνει όλες τις αλλαγές του αφού ακολούθησε η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου αντί του Λόπες και αυτή του Κλωναρίδη αντί του Γαλανόπουλου, ψάχνοντας με κάθε τρόπο την λύση.

Η Ενωση ήταν συνεχώς μπροστά αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό και αυτό είχε ως συνέπεια να γίνονται λάθη στην τελική πάσα, την ίδια ώρα που ο Απόλλων, όπως ήταν λογικό, άρχισε να παίζει και με το ρολόι. Οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να βρουν χώρους για κάποια αντεπίθεση αφού η ΑΕΚ ήταν μονίμως μπροστά αλλά δεν έδειξαν τέτοια διάθεση, ρίχνοντας όλη την προσοχή τους στο να κρατήσουν το 0-0.

Και τελικά κατάφεραν να το κρατήσουν με μαζική άμυνα, απέναντι σε μια Ενωση που είχε “κατασκηνώσει” γύρω-γύρω από την περιοχή του Τσόβιτς αλλά δίχτυα δεν βρήκε ποτέ…

 

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66′ Κλωναρίδης), Μπακασέτας (52′ Κονέ), Λόπες (56′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Λιβάια.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Ντάσιος (83′ Μπιτζιμίν), Κύργιας, Παπάζογλου, Κούρος, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Χουάρεζ, Ελμπάζ (59′ Καστιγιέχος), Αλμπάνης, Ανιέτε (72′ Μενδρινός).

Πηγή: gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ-17: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός διέλυσε με 5-0 την ΑΕΚ

«Πεδίο μάχης» η Λεωφόρο Πεντέλης: Άγρια επεισόδια ανάμεσα σε Ολυμπιακούς και αστυνομία!

Σε «αναμμένα κάρβουνα» στον ΠΑΟΚ: Περιμένουν το «ΟΚ» του Σαββίδη