Καμμένος: «Χαίρομαι για την παρουσία των Τούρκων αξιωματικών στο ΝΑΤΟ»

«Χαίρομαι για την παρουσία των Τούρκων αξιωματικών συμμάχων στην άσκηση του ΝΑΤΟ», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όταν δημοσιογράφος του ζήτησε να σχολιάσει τη σημερινή παρουσία του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Οι Τούρκοι αξιωματικοί μαζί με άλλους από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ παρακολούθησαν μέρος της στρατιωτικής άσκησης της Συμμαχίας, «Gordian Knot», που πραγματοποιήθηκε στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ σε ελληνικό έδαφος και συμμετείχαν 1.200 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες ως κύριο προσωπικό και περίπου 700 ως βοηθητικό προσωπικό, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην Άσκηση «Gordian Knot» του στρατηγείου NRDC-GR ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος

Στην Άσκηση “Gordian Knot” του στρατηγείου NRDC-GR, στην Άσσηρο , έδωσε το “παρών” σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη “μεγαλύτερη άσκηση που έχει γίνει στην Ελλάδα σε επίπεδο Συμμαχίας” και συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους για την άριστη διεξαγωγή της.

“Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που σήκωσαν ιδιαίτερα το βάρος αυτής της άσκησης” σημείωσε ο κ. Καμμένος, επισημαίνοντας πως “από τους 1.200 εμπλεκόμενους στην άσκηση, οι 950 ήταν στελέχη των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων”, ενώ καλωσόρισε και τις σύμμαχες χώρες που συμμετείχαν.

“Η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής θέσης αλλά και λόγω της ευρύτερης κατάστασης στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει μια μεγάλη ουσιαστικά ευθύνη για τη Συμμαχία και παράλληλα έχουμε μια τεράστια άνοδο σε σχέση με τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή της Μεσογείου, η οποία συνορεύει με τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τη Μαύρη Θάλασσα και λόγω ιδιαίτερα της ανάπτυξης της τρομοκρατίας βλέπουμε ότι ο ρόλος της χώρας μας -και λόγω της βάσης της Σούδας και λόγω πλέον του εκπαιδευμένου προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων- αναβαθμίζεται σε συμμαχικό επίπεδο” υπογράμμισε ο υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα τα οφέλη που προκύπτουν τόσο σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση σπουδαστών στρατιωτικών Σχολών όσο και από το χρησιμοποιούμενο υλικό, το οποίο παραμένει στην Ελλάδα.

“Είναι υλικό που το χειρίζονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και για συμμαχικούς σκοπούς αλλά και για εθνικούς σκοπούς. Με διαφορετικά προγράμματα software, βεβαίως, αν χρειαστεί η ανάπτυξη του στρατηγείου αυτού μπορεί να γίνει για εθνικούς λόγους και σε εθνικό έδαφος” είπε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στη συνεργασία με φίλες και σύμμαχες χώρες αλλά και την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών στην άσκηση χωρών.

“Αυτή η συνεργασία μας δίνει και τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και διεργασίες που γίνονται σε φίλες και σύμμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε το συντομότερο δυνατό” σημείωσε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός, ενώ σε ερώτηση για την παρουσία του Τούρκου προέδρου, σήμερα, στην Αθήνα είπε: “Χαίρομαι για την παρουσία των Τούρκων αξιωματικών συμμάχων στην άσκηση του ΝΑΤΟ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην Αθήνα σήμερα ο Ερντογάν – Οι «βόμβες» για τη συνθήκη της Λωζάνης, το Αιγαίο και τη Θράκη λίγο πριν έρθει!

Τα «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού – Πόσα δήλωσε ο Τσίπρας για το 2016

Ποιοι υπουργοί θα μετέχουν στις διευρυμένες συζητήσεις με τον Ερντογάν – Εκτός ο Καμμένος