Κοινωνικό μέρισμα – Ποιοι πρέπει να κάνουν εκ νέου αίτηση – Δείτε αν είστε κι εσείς!

Εκ νέου αίτηση θα πρέπει να υποβάλλουν όσοι είχαν κάνει αιτήσεις και απορρίφθηκαν λόγω προβλημάτων του συστήματος ή όσοι έκαναν αίτηση με ελλείψεις σε στοιχεία, όπως ΑΜΚΑ.

Επίσης, το θέμα των φιλοξενούμενων ΑΜΕΑ στις οικογένειές τους, όταν είναι επικεφαλής, έχει λυθεί, καθώς το θέμα των ΑΜΕΑ που βρίσκονται σε ιδρύματα εφόσον φιλοξενών είναι το ΑΦΜ του ιδρύματος. Αυτομάτως, οι φιλοξενούμενοι ΑΜΕΑ μπορούν να πάρουν το μέρισμα.

Πολλοί άνεργοι, αν και δικαιούνται μέρισμα καθώς έχουν συμπληρώσει 6 συνεχόμενους μήνες ανεργίας μέσα στο 2017, συναντούν πρόβλημα, καθώς δεν εμφανίζεται η ανεργία τους στο σύστημα του ΟΑΕΔ.

Όσοι απέκτησαν παιδί μέσα στο 2017 μπορούν πλέον να το δηλώσουν και να πάρουν το μέρισμα για οικογένεια με ένα παιδί.

Ενήλικα παιδιά που εργάζονται και έχουν εισόδημα και ΑΦΜ, αλλά παραμένουν στην γονεϊκή στέγη, αν δεν έχουν δηλώσει φιλοξενούμενα, δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα. Αν έχουν δωρεάν παραχώρηση χώρου από τους γονείς, πάλι δεν θεωρούνται φιλοξενούμενα και μπορούν να υποβάλουν αίτηση μόνα τους.

Το πρόβλημα με τους στρατιωτικούς διορθώνεται. Οι στρατιωτικοί δεν εμφανίζονταν ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ κι έτσι το σύστημα τους έβγαζε εκτός. Οι διορθώσεις για το συγκεκριμένο θέμα είναι σε εξέλιξη κι έτσι όσοι στρατιωτικοί θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να επισκέπτονται την εφαρμογή ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή μερίσματος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιες είναι οι συντάξεις μετά τις νέες περικοπές – 480 ευρώ για έναν στους δύο συνταξιούχους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 10 εκατ. ευρώ στη φορολοταρία «μαμούθ» – Οι κληρώσεις των Χριστουγέννων – Πως θα κερδίσετε!

ΑΚΟΜΑ: Η μεγάλη συμφωνία που κρύβεται πίσω από τους πλειστηριασμούς