Κουμουτσάκος για επίσκεψη Ερντογάν: “Προκαλεί αμφιβολίες με τις δηλώσεις του”

Γιώργος Κουμουτσάκος

Με επίθεση στην κυβέρνηση σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, τα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, την πάγια θέση του για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Τα όσα είπε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. Αλλά και εκείνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για ερωτήματα κι αμφιβολίες σχετικά με την προετοιμασία της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου.

«Η συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου προκαλεί έντονο προβληματισμό. Ελπίζουμε να μην αποδειχθεί αρνητικό πρόκριμα για τη σημερινή επίσκεψή του στη χώρα μας» τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σε δήλωσή του.

Διαβρώνει τις διμερείς σχέσεις
«Η επιμονή στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο Αιγαίο και σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και οι υποδείξεις προς την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, διαβρώνουν τις προσπάθειες βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Και επιτέθηκε στην κυβέρνηση αφήνοντας αιχμές για την προετοιμασία της επίσκεψης. «Η συνέντευξη Ερντογάν δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες για το πως έχει προετοιμαστεί η επίσκεψη αυτή από την κυβέρνηση και το υπουργείο των Εξωτερικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Δρακόντεια» μέτρα για τον Ερντογάν – Απαγορεύτηκαν συγκεντρώσεις και πορείες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στην Αθήνα σήμερα ο Ερντογάν – Οι «βόμβες» για τη συνθήκη της Λωζάνης, το Αιγαίο και τη Θράκη λίγο πριν έρθει!

ΑΚΟΜΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας γράφει για το Πολυτεχνείο που… έζησε