Οργή στην Τουρκία για το άσυλο στον αξιωματικό: Απειλούν ευθέως την Ελλάδα (Εικόνες)

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδίκασε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να παραχωρήσει άσυλο σε έναν εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

Όπως αναφέρει η Daily Sabah, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΚ κάνει λόγο για μια απόφαση με πολιτικά κίνητρα η οποία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο χωρών.

“Η Ελλάδα απέτυχε να επιδείξει πνεύμα υποστήριξης και συνεργασίας, κάτι που αναμέναμε από έναν σύμμαχο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προστατεύοντας εγκληματίες που έλαβαν μέρος στις δολοφονίες εκατοντάδων Τούρκων και κινήθηκαν κατά της έννομης δημοκρατικής τάξης”, αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου, μίλησε ευθέως για μια μη φιλική ενέργεια από την ελληνική πλευρά. «Δεν αντιλαμβάνονται ότι κάθε Φαρισαίος που απελευθερώνουν είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Μας είπαν να είμαστε φιλικοί, αλλά η στάση της Ελλάδας, με τη χορήγηση πολιτικού ασύλου δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι φιλική» τονίζει μεταξύ άλλων.

Επίθεση από τουρκικά ΜΜΕ

«Έξαλλα» έγιναν τα τουρκικά ΜΜΕ με την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εξαπολύουν απειλές κατά της χώρας μας.

Πολλά τουρκικά ΜΜΕ «ξερνούν» μίσος τόσο κατά της χώρας μας γενικότερα, όσο και προσωπικά κατά του εισαγγελέα Αντώνη Λιόγκα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «σκάνδαλο».

Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να απειλούν ανοιχτά την χώρα μας, λέγοντας πως «θα πληρώσει ακριβά» αυτήν την απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άσυλο δόθηκε στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Σκληρή επίθεση Ραββίνου στον Ρουβίκωνα: «Αναρχοκουμούνια, σας φτύνουμε τον προδότη Εβραίο αντισημίτη Μαρξ» (Βίντεο)

Το ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό μας το 2017 μέσα από το φωτογραφικό φακό (Βίντεο)