Ο μεγιστάνας Τζώρτζ Σόρος υπέστη “ισχυρή καρδιακή προσβολή”;

Μια είδηση που κάνει τον γύρο του διαδικτύου εδώ και δυο μέρες, θέλει τον περιβόητο 87-χρονο Ουγγρό-Αμερικανό-Εβραίο κερδοσκόπο, επενδυτή, επιχειρηματία, και αμφιλεγόμενο ακτιβιστή, εκτός των άλλων, να έχει υποστεί τα Χριστούγεννα “ισχυρή καρδιακή προσβολή”.

Το περιστατικό συνέβη στην Ουγγαρία και την είδηση μετέδωσε το yournewswire.com, που φημίζεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, που επικαλείται ουγγρικά δημοσιεύματα, ο Τζορτζ Σόρος υπέστη την καρδιακή προσβολή ενώ επιθεωρούσε μια νέα πτέρυγα στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο που ίδρυσε και χρηματοδοτεί στη Βουδαπέστη.

Τα ουγγρικά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι νωρίτερα ο δισεκατομμυριούχος είχε παραπονεθεί για δυσπεψία και ζαλάδες και ότι άρχισε να «πέφτει» ενώ συναντούσε το προσωπικό στη νέα πτέρυγα, λέγοντας χαρακτηριστικά πριν καταρρεύσει και τη φράση ότι «το χέρι του Θεού με άρπαξε από το σβέρκο».

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι ζήτησε καθαρό αέρα και όταν βγήκε έξω για να ανασάνει καλύτερα, εκεί κατέρρευσε ακουμπώντας πάνω σε έναν τοίχο πριν σωριαστεί στο έδαφος.

Ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, ενώ σε 15 λεπτά είχε φτάσει και το ασθενοφόρο που τον μετέφερε για επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (μπάι πας).

Η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου από “συνομωσιολογικές” ιστοσελίδες και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια δήλωση για το περιστατικό από την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου ή από το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας, με πολλούς πάντως να μιλάνε για ψευδής είδηση που βγήκε στην δημοσιότητα επίτηδες την μέρα των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση Πούτιν σε Σόρος: Οδηγεί τις ΗΠΑ σε εμφύλιο πόλεμο

Ο Σόρος μετέφερε 18 εκατ. δολάρια στην ΜΚΟ «Ανοιχτή Κοινωνία»