“Πέθαναν” την Κριστίν Λαγκάρντ – Πανικός στα κοινωνικά δίκτυα

Φήμες για τον υποτιθέμενο θάνατο της διευθύντριας του ΔΝΤ που διαδόθηκαν μέσω του διαδικτύου την Κυριακή που μας πέρασε, έβαλαν φωτιά στα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως.

Όλα ξεκίνησαν με ένα μήνυμα στο facebook «Η Κριστίν Λαγκάρντ μόλις μας άφησε. RIP», το απόγευμα της Δευτέρας, 4 Δεκεμβρίου, στην 14:00η το μεσημέρι.

“At about 11 a.m. ET on Sunday (December 03, 2017), our beloved politician Christine Lagarde passed away. Christine Lagarde was born on January 1, 1956 in Paris. She will be missed but not forgotten. Please show your sympathy and condolences by commenting on and liking this page.”

Εκατοντάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων άρχισαν αμέσως να γράφουν τα συλλυπητήρια τους στη σελίδα της στο Facebook, εκφράζοντας τη θλίψη τους. Και ως συνήθως, στο twitter έγινε χαμός με την είδηση του “θανάτου”.

Αρκετοί όμως ήταν αμέσως σκεπτικοί με την είδηση, με κάποιους να επισημαίνουν ότι τα “θλιβερά νέα” δεν είχαν αναμεταδοθεί από κανένα μεγάλο δίκτυο, καθώς ο θάνατος ενός πολιτικού του αναστήματος της Κριστίν Λαγκάρντ θα ήταν σημαντικό νέο για όλα τα μέσα.

Έτσι και έγινε αφού μετά από την έκταση που πήρε το θέμα η οικογένεια της διευθύντριας του ΔΝΤ διέψευσε κατηγορηματικά την «είδηση».

Το ίδιο έπραξε και ο εκπρόσωπος της Κριστίν Λαγκάρντ, αργά το βράδυ της Δευτέρας, που προέβει σε μια λακωνική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «διαψεύδεται κατηγορηματικά ο θάνατος της Κριστίν Λαγκάρντ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λαγκάρντ για κλιματική αλλαγή: «Θα ψηθούμε, θα τηγανιστούμε και θα καούμε ζωντανοί»

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον – Τα συγχαρίκια της Κριστίν για τις μεταρρυθμίσεις (pics & video)

Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο: Τρέξτε να κλείσει η αξιολόγηση