Πέταγε και στην βροχή ο δικέφαλος του Βορρά

Αποφασιστική νίκη με 3-0 που τον φέρνει έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της κατάταξης με 25 βαθμούς σημείωσε ο ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης στα «Πηγάδια», για την 13η αγωνιστική της Super League, στην πρώτη επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην έδρα της πρώην ομάδας του. Για τον ΠΑΟΚ σκόραραν ο Ντε Λούκας με αυτογκόλ στο 25΄, ο Μακ στο 33΄ και ο Κρέσπο στο 62΄, ενώ η Ξάνθη είχε μία καλή στιγμή στο 28΄ με τον Μεχία, που συμάδεψε το δοκάρι. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» και η 7η συνολικά, που στοχεύει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς μετατρέποντας το πρώτο ημίχρονο σε παράσταση για ένα ρόλο και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των γηπεδούχων και τις δικές του ευκαιρίες, εξασφάλισαν το τρίποντο χωρίς άγχος, με το αυτογκόλ του Ντε Λούκας στο 25’ και γκολ του Μακ στο 33’ με τρομερή ενέργεια του Λημνιού από τα δεξιά.

Στο β’ μέρος δεν άλλαξαν πολλά, αφού οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση και πέτυχαν τρίτο τέρμα με τον Κρέσπο στο 62’, με τον Ζίβκοβιτς να φέρει μεγάλη ευθύνη (όπως και στο πρώτο γκολ), αφού έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Πασχαλάκη που δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε και από τους Λημνιό, Πέλκα και Βιεϊρίνια. Μελανό σημείο για τον ΠΑΟΚ οι τραυματισμοί των Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια.

Όσο για την Ξάνθη είχε την καλύτερη στιγμή στο 28’, όταν ο Μεχία εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, αλλά ο Πασχαλάκης την άγγιξε και την έστειλε στο δοκάρι.

Πηγή: filathlos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Είναι επίσημο! Ο Σκίμπε παραμένει στο «τιμόνι» της Εθνικής Ελλάδας

Με αφαίρεση 3 βαθμών απειλείται άμεσα ο Παναθηναϊκός

Μόσχα: Αυτή είναι η κλήρωση του Μουντιάλ – Όλοι οι όμιλοι