Πετροπόλεμος και επεισόδια στην Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, το Δεκέμβριο του 2008 στην Αθήνα.

Ομάδα αντιεξουσιαστών μετά το τέλος της πορείας αποσπάσθηκαν από το κύριο σώμα των διαδηλωτών και προκάλεσαν επεισόδια και πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, τα οποία συνεχίζονται μέχρι αυτή την στιγμή.

Νωρίτερα στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, 1.000 περίπου άτομα, προερχόμενα, στην πλειοψηφία τους, από κόμματα της αριστεράς, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και μέλη του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στις 6.30΄ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα συγκρότησαν πορεία με κατεύθυνση δυτικά, μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας και Ερμού. Ομάδα διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, σε κάποια στιγμή αποσπάστηκαν από την πορεία, ενώ διακριτική είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Την ώρα που η πορεία διέρχονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε κροτίδα, χωρίς να προκληθούν ζημίες, ενώ λίγο μετά τις 7.30΄ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών κατευθύνονταν προς το σημείο εκκίνησης, στην Καμάρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Αναβρασμός» για την επέτειο Γρηγορόπουλου – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλειστό Μετρό και 2.500 αστυνομικοί στην Αθήνα

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες – Ποιοι σταθμοί του μετρό θα είναι κλειστοί – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Αστυνομοκρατούμενη η Αθήνα λόγω Ερντογάν – «Απόβαση» 200 Τούρκων αστυνομικών – Πιο αυστηρά μέτρα από αύριο!

«Δρακόντεια» μέτρα για τον Ερντογάν – Απαγορεύτηκαν συγκεντρώσεις και πορείες

Σε εξέλιξη η πορεία στη μνήμη του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου