Πρώτη συνάντηση του ΔΣ της Διεθνούς Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα

514

Την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2107, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα (International Association for the Reunification of the Parthenon Sculptures-IARPS) στην Ιταλική Αρχαιολογική Σχολή, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου και του πρόεδρου της Διεθνούς Επιτροπής, Louis Godart.

Όπως ενημερώνει με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η συνεχής, παραγωγική και στενή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και των Διεθνών Επιτροπών, καθώς και η βασική στρατηγική κατεύθυνση της ελληνικής κυβέρνησης και του ΥΠΠΟΑ.

Στρατηγική η οποία επικεντρώνεται στο αίτημα για επανένωση και ακεραιότητα του Μνημείου, στην σταθερή επιλογή της διπλωματικής οδού και του δρόμου του διαλόγου, τόσο με το Βρετανικό Μουσείο και τη Βρετανική Κυβέρνηση όσο και στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, όπως η ΟΥΝΕΣΚΟ. Όλα αυτά παράλληλα με τον συντονισμό των ενεργειών για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Walhalla: Το επιβλητικό αντίγραφο του Παρθενώνα στην Γερμανία

Έρως και Πόθος: «Ένας κόσμος συναισθημάτων» στο Μουσείο Ακρόπολης

Αφιέρωμα του National Geographic στον Παρθενώνα που… δεν βρίσκεται στην Ελλάδα (Βίντεο)