Σάλος με το γλυπτό που “φυλάει” το Π. Φάληρο – Μαζεύουν υπογραφές για να φύγει (Βίντεο)

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 παραδόθηκε και εγκαταστάθηκε με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου το γλυπτό PHYLAX που αναπαριστά και συμβολίζει το Φύλακα – Άγγελο της πόλης. Το γλυπτό τοποθετήθηκε στην είσοδο της πόλης, μεταξύ των εκκλησιών Αγίας Σκέπης και Αγίου Γεωργίου, επί της παλαιάς λεωφόρου Ποσειδώνος. Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου δημιούργησε το γλυπτό αρχικά σε πηλό και στη συνέχεια έγινε εκμαγείο το οποίο χρησίμευσε για τη διαδικασία της χύτευσης σε μπρούντζο.

Ο γλύπτης φρόντισε για την καλλιτεχνική και αισθητική εικόνα του έργου και τον χρωματισμό του σε κόκκινο χρώμα, όπως είχε προτείνει και έγινε αποδεκτό από το δήμαρχο κύριο Διονύση Χατζηδάκη σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δήμου.

Την όλη δαπάνη του έργου ανέλαβε εξ ολοκλήρου η αστική και μη κερδοκοπική εταιρεία ΑΙΓΕΑΣ του Αθανασίου και της Μαρίνας Μαρτίνου, επισφραγίζοντας την αγάπη και την εκτίμησή τους προς το Δήμαρχο της πόλης Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, σύμφωνα με το iokh.gr.

Το αμφιλεγόμενο γλυπτό όμως έχει προκαλέσει σάλο σε ορισμένους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου.

“Λέμε ναι στην τέχνη και τον πολιτισμό αλλά δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως τέχνη τις ανησυχίες του καλλιτέχνη ο οποίος θεωρεί ότι είναι φύλακας- άγγελος της πόλης μας, ο διάβολος!!! Πολιούχος και Προστάτης της Πόλης μας είναι ο Άγιος Αλέξανδρος!!”…

Με αυτό το σύνθημα η δημοτική παράταξη της οποίας ηγείται ο Δημήτρης Πιτούλης, ξεκίνησε την συλλογή υπογραφών για την απομάκρυνση του γλυπτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Σύνταγμα το απόγευμα οι συνταξιούχοι – Κατεβαίνουν με λεωφορεία από Βόρεια Ελλάδα

Σοκάρει το όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ – Το χιλιάδων ευρώ πάρε-δώσε των υπαλλήλων με συμμορία Ρομά

Ανθρωποκυνηγητό στο Ηράκλειο για τους δράστες της ενέδρας στον ψυχίατρο