Στην φυλακή οι 9 Τούρκοι που συνελήφθησαν στις γιάφκες σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα

Τούρκοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι Τούρκοι, κουρδικής καταγωγής οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στον Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα.

Οι κατηγορούμενοι,  σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν τυπικές απολογίες καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, η εχέμυθη επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησης τους στην αντιτρομοκρατική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εννέα κατηγορούμενοι οδηγούνταν κατά ομάδες ενώπιον του ανακριτή φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ δίπλα τους βρέθηκε και μια μικρή ομάδα αλληλέγγυων οι οποίοι κρατούσαν πανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο απολογητικό υπόμνημα που υπέβαλαν στον ανακριτή αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Συγκεκριμένα της συγκρότησης κι ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, των τρομοκρατικών πράξεων, της προμήθειας κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, της διακεκριμένης αντίστασης κατά της αρχής, της παράνομης οπλοκατοχής και της παράνομης κατοχή κροτίδων και καπνογόνων.

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως:
«Η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους  δεν είναι τρομοκρατία».

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης χαρακτήρισαν αόριστο το κατηγορητήριο καθώς όπως αναφέρουν αποδίδει στους κατηγορούμενους  ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να προσδιορίζει ποια είναι αυτή, ποιες πράξεις έχει κάνει και από πότε δρούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρελαίνουν τα μηδενικά – Πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ η αξία της κοκαΐνης που βρέθηκε στη Βάρκιζα!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θα έβγαιναν όλα στην ελληνική «αγορά» – Δείτε στοιβαγμένα τα 135 κιλά κοκαΐνης στο διαμέρισμα της Βάρκιζας (pics)

ΑΚΟΜΑ: «Αστακός» η Αθήνα για τον Ερντογάν – Τούρκοι κομάντος «χτενίζουν» τις διαδρομές που θα ακολουθήσει