Συνέλαβαν 2 Κολομβιανούς για τις περσινές κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από τα νοσοκομεία

853
Κολομβιανοί

Ανακοινώσεις για την σύλληψη στο εξωτερικό δυο ακόμα Κολομβιανών που σχετίζονται με τις κλοπές εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού από τα ελληνικά νοσοκομεία έκαναν στη ΓΑΔΑ ο υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννα Ροτζιώκου.

Όπως είπαν πίσω από την υπόθεση βρίσκεται καρτέλ το οποίο δρα σε όλο τον κόσμο για αυτό και απαιτήθηκε η συνεργασία της ΕΛΑΣ με πολλές αστυνομίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν κατά τη συνέντευξη Τύπου ο διοικητης της διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής κ. Χρηστος Παπαζαφειρης, έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα πέντε άτομα ενώ- όπως τονίζουν από τη Γενική αστυνομική Διεύθυνση Αττική- οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας κατάφεραν και βρέθηκαν στα χνάρια των πέντε εκ των δεκάδων μέλλων του κυκλώματος. Όπως ανέφεραν ακόμα, οι Γαλλικές αρχές εντόπισαν ακόμη ένα μηχάνημα στην Μποκοτά. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διεθνές επίπεδο με σκοπό να βρεθούν και τα υπόλοιπα πρόσωπο που βρίσκονται πίσω από το κύκλωμα.

Παράλληλα, αναφερόμενος ο διοικητής στην υπόθεση της κοκαΐνης που βρέθηκε στην Βάρκιζα, η Ελλάδα σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία φέρεται να ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός από όπου η σπείρα θα διοχέτευε τις τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Από τη ΓΑΔΑ κάνουν λόγο για τεράστιο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με καλά προγραμματισμένο σχέδιο διακίνησης, καθώς από τις έρευνες σε αυτοκίνητο της σπείρας βρέθηκε κρύπτη μεγάλης δυναμικότητας. Η κρύπτη μάλιστα άνοιγε με συγκεκριμένο και πολύπλοκο μηχανισμό. Η συγκεκριμένη κρύπτη ήταν χωρητικότητα 50-60 κιλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέρασαν χειροπέδες σε γνωστό αντιεξουσιαστή για ληστείες

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα όρια ηλικίας στις συντάξεις – Ποιοι φεύγουν στα 58 και ποιοι στα 67 σε ΙΚΑ και Δημόσιο

ΑΚΟΜΑ: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις – Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία 48χρονης στον Άγιο Παντελεήμονα