Τα συνθηματικά του κυκλώματος ναρκωτικών στο Κολωνάκι – Ζητούσαν «κοκορέτσι» και «κρεμούλα»

579
Συνθηματικά

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα κοκαΐνης του Κολωνακίου και οι λεπτομέρειες της δράσης του. 

Όπως έχει γίνει γνωστό για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ως εμπλεκόμενοι, θα δικαστούν τον ερχόμενο Μάιο 27 άτομα. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς αντιμετωπίζουν το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ουσιαστικά η υπόθεση χωρίζεται σε δυο μέρη, με το ένα να τοποθετείται σε γνωστό κοσμικό στέκι του Κολωνακίου.Σε αυτό βασικός διακινητής είναι ένας 53χρονος επιχειρηματίας ο οποίος έσπρωχνε τα ναρκωτικά σε γνωστούς θαμώνες του μαγαζιού και όχι μόνο, καθώς έκανε παραδόσεις στην περιοχή του Λυκαβηττού με το αυτοκίνητό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο-μπαρ ανήκε σε ετερόρρυθμη εταιρία με εταίρους έναν 41χρονο επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, που έγινε γνωστός από την πολυετή σχέση του με ξανθιά παρουσιάστρια, έναν παρουσιαστή που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δημοφιλή πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, μια ηθοποιό με καριέρα το 80 και το 90, αλλά και τον γιο της. Οι δυο τελευταίοι δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εστίασης. Ο 53χρονος στην επιχείρηση μπήκε το 2013 και τελικά η κατάληξη της συνεργασίας δεν ήταν καλή, περιλαμβάνοντας καβγάδες και εξώδικα.

Η πασίγνωστη τετράδα των ιδιοκτητών, σύμφωνα με το βούλευμα που τους οδήγησε σε δίκη, κατηγορούνται ότι από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, από κοινού, χωρίς να είναι τοξικομανείς, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 53χρονος ακόμη και σήμερα διαφεύγει της σύλληψης.

Πώς ζητούσαν τα ναρκωτικά
Η δράση του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται μετά από μια καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και ακολούθησε καταγραφή συνομιλιών από τον κοριό της αστυνομίας. Από εκεί προκύπτουν και οι κωδικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος με τους πελάτες για τις αγοραπωλησίες τους.

«Τσόκο»: Κατεργασμένο χασίς τύπου «σοκολάτα».
«Κρεμούλα»: Μεθαμφεταμίνη τύπου MDMA.
«Malboro μαλακό»: Κοκαΐνη.
«Κοκορέτσι»: Κοκαΐνη.
«Λουλούδια», «Παπάδες», «20ευρη κάρτα», «CD»: Ηταν ακόμη μερικές κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν για τα ναρκωτικά.
«Αλβανό»: Αν το ναρκωτικό που ήθελαν ήταν από την Αλβανία.
«Πατρίδα»: Αν το ναρκωτικό που ζητούσαν ήταν ελληνικό.
«Φου»: Οταν ο πελάτης δεν είχε ιδιαίτερη προτίμηση για την προέλευση του ναρκωτικού.
«Σκου»: Αν ο πελάτης ήθελες skunk.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε η πληρωμή του επιδόματος 5.000 ευρώ στους πλημμυροπαθείς

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Πανάγιος Τάφος «μίλησε» σε Έλληνες – Βήμα βήμα η συγκλονιστική ανακάλυψη

ΑΚΟΜΑ: Δείτε τους – Οι 9 Τούρκοι που συνελήφθησαν σε γιάφκες στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα (pics)