Κυρ. Μητσοτάκης: “Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να αλλάξουμε την Ελλάδα”

Το 11ο συνέδριο της ΝΔ φέρνει ένα μήνυμα: είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε, σήμερα σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του με την οποία κλείνουν οι εργασίες του 11ου Συνεδρίου του κόμματος.

Η ΝΔ αλλάζει και οι Έλληνες ξέρουν ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει η ισοπεδωτική λογική ότι όλοι είμαστε ίδιοι στην πολιτική, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε μας φταίνε οι ξένοι.

“Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή, πως θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε την χώρα αν δεν αλλάξουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι. Η ΝΔ αλλάζει, είμαι υπερήφανος που υπηρετώ μία παράταξη με ιστορία, οφείλω όμως να σχεδιάσω και να εγγυηθώ το μέλλον της αυτή είναι η εντολή μου μου δώσατε και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Κάνοντας αναδρομή στην ηγεσία του ανέφερε ότι “Μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 6 εκ. ευρώ, μεταφέραμε την έδρα μας στο Μοσχάτο, σε μία λαϊκή συνοικία, σε όλες τις δομές του κόμματος έχουν μπει νέα πρόσωπα, δίνουμε την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική. Δίνουμε το μήνυμα ότι αλλάζουμε οι ίδιοι για να μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα”.

Ισχυρό μήνυμα ανανέωσης

Στη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα του Συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε και πάλι ισχυρό μήνυμα ανανέωσης του κόμματος.

“Η αλλαγή προκαλεί οδύνη, όπως και η γέννηση. Ιδίως, όταν νέες ιδέες έρχονται να αντικαταστήσουν τις παλαιές. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή. Πώς θα πείσουμε τους πολίτες ότι θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα, εάν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι; Η εντολή που μου δώσατε και η ευθύνη που μου δώσατε είναι να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης. Κάνουμε πράξη την ανανέωση. Εκσυγχρονίσαμε τη λειτουργία του κόμματός μας. Εξυγιαίνουμε τα οικονομικά μας. Τα όργανα του κόμματος συνεδριάζουν τακτικά και γίνεται ανοικτός διάλογος. Όλοι έχουν ρόλο, χωρίς αποκλεισμούς. Διδασκόμαστε, προχωράμε εξελισσόμαστε. Αλλάζουμε οι ίδιοι, για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Εμείς είμαστε το μεγάλο φιλελεύθερο λαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Είμαστε το κόμμα όλων των Ελλήνων. Το κόμμα που ενώνει τους φτωχούς και τους πλούσιους. Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η χώρα με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπιασε πάτο

Σε ένα σημαντικό κομμάτι της παρέμβασής του στην ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Τσίπρα και του κυβερνητικού οικοδομήματος των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων.

“Έχουμε τις ευθύνες μας για τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης. Λαϊκισμός, κρατισμός, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, διαφθορά, κίτρινος τύπος. Αυτές είναι μερικές από τις παθογένειες για τις οποίες έχουν ευθύνη όλα τα κόμματα. Μίας Μεταπολίτευσης, όμως που είχε αναρίθμητα καλά που δεν υπερασπιστήκαμε και επιτρέψαμε σε τυχοδιώκτες να εμφανιστούν ως δήθεν εκφραστές του νέου”, επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου πως με την πολιτική της έφερε την Ελλάδα στον πάτο.

“Η διακυβέρνησή τους καλλιέργησε το ταξικό μίσος, ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεολογίες. Προσπαθούν να γίνουν καθεστώς. Εάν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια. Αυτοί που τάχα επαγγέλλονται το νέο είναι η χειρότερη Ελλάδα του χθες. Είπαν αναρίθμητα ψέματα. Η διακυβέρνησή τους προκάλεσε δεινά στη χώρα. Φτωχοποίησαν την κοινωνία. Τα τρία χρόνια των Τσίπρα-Καμμένου η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα. Κάθε μέρα που μένουν στην εξουσία φτωχοποιούν τη χώρα, φέρνουν ανέχεια, ανασφάλεια. Χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη”, ανέφερε.

Κάλεσμα σε όσους επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015

Ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της παρέμβασης Μητσοτάκη ήταν αυτό του καλέσματος που απηύθυνε στους πολίτες εκείνους, που επέλεξαν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα. “Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν και τους ψηφίσατε. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες. Μία αντιμνημονιακή και μία μνημονιακή. Σας εξαπάτησαν διπλά. Γυρίστε τους την πλάτη. Δεν αξίζουν άλλη ευκαιρία. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα”, διεμήνυσε.

Πληροφορίες από Capital.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Καραμανλής: Η ΝΔ θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα του αύριο (Βίντεο)

Μήνυμα ενότητας από Σαμαρά: Είμαστε εδώ ενωμένοι για τη νίκη που έρχεται

«Η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον 100 δις. ευρώ νέες επενδύσεις»

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η χώρα

Αποθέωσαν την Ντόρα Μπακογιάννη στο Συνέδριο της ΝΔ – Χειροκροτούσαν όρθιοι (Βίντεο)