Eκτακτη συνεδρίαση του δήμου Αθηναίων για το μέλλον του «Αθήνα 9,84»

Αθήνα 984

Την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών του δημοτικού ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84» και των μελών των διοικήσεών του, που δεσμεύθηκαν από την ΑΑΔΕ, ζήτησε ο Γιώργος Καμίνης.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η δέσμευση έγινε μετά τον καταλογισμό από έλεγχο της εφορίας ποσού ύψους 4.750.000 ευρώ για μη καταβολή χαρτοσήμου επί των επιχορηγήσεων που λάμβανε από τον δήμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ραδιοσταθμός «Αθήνα 9,84» ως δημοτική επιχείρηση, δεν υποχρεούται στην καταβολή χαρτοσήμου. «Είναι απαράδεκτη η ενέργεια του υπ. Οικονομικών να μπλοκάρει τους λογαριασμούς της δημοτικής επιχείρησης του “Αθήνα 9,84”, αφήνοντας μέσα στις γιορτές απλήρωτους δεκάδες εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφώνου».

Αυτό δήλωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στον Δήμο Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός και Στέλιος Λάμπρου, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εντάξει στη δημοπράτηση, που θα κάνει με τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ και τις συχνότητες των δημοτικών ραδιοφώνων».

«Απαιτώντας 5,5 εκατ. ευρώ από τη δημοτική επιχείρηση σαν τέλος για τις επιχορηγήσεις που -με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου- δίνονται στον σταθμό, ουσιαστικά τον οδηγεί σε κλείσιμο» επισημαίνουν ο κ. Σοφιανός και ο κ. Λάμπρου και καταλήγουν: «Ζητάμε απ’ την κυβέρνηση να σταματήσει τις ενέργειες που παρεμποδίζουν τη λειτουργία του σταθμού, αίροντας άμεσα τις δεσμεύσεις των λογαριασμών για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος στο ΣΚΑΪ: Πέθανε ξαφνικά ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαύρη μέρα για τον ΣΚΑΪ – Δείτε πως αποχαιρέτησε η Άννα Μπουσδούκου τον Βασίλη Μπεσκένη (video)

ΑΚΟΜΑ: Μάγδα Τσέγκου: «Την ημέρα που με απέλυσαν από τον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Αυτιάς…»