NYTimes: “Μαύρο” χρήμα και το μυστηριώδες πρόγραμμα του Πενταγώνου για ΑΤΙΑ (Βίντεο)

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες φέρνει στο φως ρεπορτάζ της Νew York Times σχετικά με απόρρητο πρόγραμμα έρευνας για ΑΤΙΑ του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, στους ετήσιους προϋπολογισμούς του Υπουργείου Άμυνας, ύψους 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα 22 εκατομμύρια που δόθηκαν για το Προηγμένο Πρόγραμμα Αεροδιαστημικής και Αναγνώρισης Απειλών (Advanced Aerospace Threat Identification Program) ήταν αδύνατο να βρεθούν.

Επί σειρά ετών, το πρόγραμμα εξέταζε αναφορές για Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ), σύμφωνα με αξιωματούχους του Τμήματος Άμυνας, συνεντεύξεις με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα και αρχεία που έχουν στην κατοχή τους οι New York Times.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αρνείται την ύπαρξη του προγράμματος, το οποίο λέει ότι έκλεισε το 2012. Αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι, ενώ το Πεντάγωνο ολοκλήρωσε τη χρηματοδότηση του τότε, το πρόγραμμα παραμένει σε ισχύ. Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, οι υπάλληλοι του προγράμματος συνέχιζαν να ερευνούν περιστατικά που τους έφερναν μέλη των υπηρεσιών του Πενταγώνου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2007 από μια ιδέα του τότε επικεφαλής της Γερουσίας, Δημοκρατικού γερουσιαστή της Νεβάδα Χάρι Ριντ και ερευνούσε μαρτυρίες πιλότων μαχητικών και επιβατικών αεροσκαφών, που ανέφεραν ότι είδαν αεροσκάφη να κινούνται ή να αιωρούνται χωρίς ορατές ενδείξεις κάποιου συστήματος πρόωσης.

Ένα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Αύγουστο δείχνει δύο μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 Super Hornet του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να κυνηγούν ένα λευκό οβάλ ιπτάμενο αντικείμενο που είχε μέγεθος επιβατικού αεροσκάφους πάνω από το Σαν Ντιέγκο το 2004.

Τα ρεπορτάζ δεν αποκαλύπτουν αν βρέθηκαν αποδείξεις αν “εξωγήινοι” είχαν όντως πετάξει ή προσγειωθεί στις ΗΠΑ. Αλλά σύμφωνα με τους New Yorkt Times διάφορα κράματα μετάλλων και άλλα υλικά που συλλέχθησαν από Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα βρίσκονται αποθηκευμένα σε κτήρια στην περιοχή του Λας Βέγκας.

Οι ερευνητές της εφημερίδας πήραν επίσης καταθέσεις από άτομα που λένε ότι είχαν «στενές επαφές τρίτου τύπου» με ΑΤΙΑ.

O Δημοκρατικός πρώην Γερουσιαστής της Νεβάδα, Χάρι Ριντ, εμπνευστής του προγράμματος

«Δεν ντρέπομαι, ούτε λυπάμαι που έθεσα σε κίνηση αυτή την ιστορία», δήλωσε στους New York Times o Ριντ, ο οποίος αποσύρθηκε φέτος από την ενεργό δράση. «Νομίζω ότι είναι ένα από τα καλά πράγματα που έκανα στη διάρκεια της θητείας μου στο Κογκρέσο. Έκανα κάτι που δεν έκανε κανείς άλλος στο παρελθόν».

Δύο συνάδελφοι του Ριντ, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Χαβάης Ντάνιελ Ίνουϊ και ο Ρεπουμπλικανός Τεντ Στήβενς στήριξαν το εγχείρημα. Το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων διατέθηκε σε μια εταιρεία αεροδιαστημικής έρευνας, επικεφαλής της οποίας ήταν ένας συντοπίτης και φίλος του Ριντ, ονόματι Ρόμπερτ Μπίγκελοου. Ο τελευταίος πιστεύει ότι υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη και συνεργάζεται στο τρέχον διάστημα με τη NASA για την κατασκευή διαστημικών καψουλών.

Από την μεριά του, ένας πρώην μηχανικός την εποχή των διαστημικών λεωφορείων της NASA και συγγραφέας 10 βιβλίων για τις διαστημικές πτήσεις, ο Τζέιμς Ε. Όμπεργκ, ο οποίος συχνά καταδικάζει τις παρατηρήσεις ΑΤΙΑ, είπε: “Υπάρχουν πολλά φυσικά φαινόμενα που μπορούν να εξηγήσουν αυτές τις ιστορίες“. Ωστόσο, δήλωσε επίσης ότι η έρευνα είναι καλοδεχούμενη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “θα μπορούσε να βρεθεί πραγματικά ένα “μαργαριτάρι” εκεί…”

Ηλίας Σιατούνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φοβερή αποκάλυψη πρώην πράκτορα της CIA – Υποδύονταν τα UFOs για να…

Έγγραφα των Βρετανικών Χ-files για πρώτη φορά στην δημοσιότητα

Μυστήριο με τα «δακτυλίδια καπνού» ανά τον κόσμο (pics & vid)