Δεν χάνει στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟ: “Τελείωσε” με τσαμπουκά τον Ολυμπιακό!

Δεν μπορεί να χάσει στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός! Ο Ολυμπιακος έβαλε δύσκολα για ένα ημίχρονο στο Τριφύλλι, όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσάβι Πασκουάλ είδε τους Ρίβερς και Μήτογλου να κάνουν… όργια και να οδηγούν εκ του ασφαλούς τους Πράσινους στην 14η νίκη του στο πρωτάθλημα και στην τρίτη νίκη φέτος έναντι του αιώνιου αντιπάλου.

Από πλευράς Ολυμπιακού πάλεψαν οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Παπανικολάου, όμως τα πολλά φάουλ των ψηλών (Μιλουτίνοφ και ΜακΛίν) στέρησαν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο τις λύσεις που χρειαζόταν για να διεκδικήσει το ματς μέχρι το τέλος, σύμφωνα με το sportdog.gr.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ένας εξαιρετικός Ολυμπιακός σε άμυνα και επίθεση εμφανίστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο ΟΑΚΑ, αφού “διάβαζε” κάθε αμυντικό σύστημα του Παναθηναϊκού και είχε ηρεμία στην επίθεση. Ο Σπανούλης… έκοβε και έραβε στην οργάνωση και από τα χέρια του πέρασαν τα περισσότερα καλάθια των Ερυθρόλευκων στο ξεκίνημα. Ενδεικτικό είναι το 1-8 και το 3-13, που μαρτυρούσε την αδυναμία των Πράσινων να σκοράρουν και να περιορίσουν την ενέργεια που έβγαζαν οι Πειραιώτες στο επιθετικό κομμάτι.

Μάλιστα, το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 9′ από τα χέρια του Σίνγκλετον, ο οποίος διαμόρφωσε το 9-18. Στο δίποντο του Σπανούλη απάντησε ο Βουγιούκας για να λήξει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 11-20 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Ολυμπιακός μασούσε… σίδερα στην άμυνα και για αυτό το λόγο είδε αρκετούς παίκτες του να χρεώνονται γρήγορα με 3 φάουλ, όπως ο Μιλουτίνοφ και ο ΜακΛίν.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ βελτιώθηκαν, χωρίς να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο και σταδιακά μείωσαν την διαφορά, αποφασίζοντας να παίξουν και άμυνα. Δύο τρίποντα του Λεκαβίτσιους (τα μοναδικά στο πρώτο μέρος για τους γηπεδούχους) ανέβασαν την ψυχολογία του Παναθηναϊκού, που με βολές του Βουγιούκα έφτασε στο -3 (24-27) στο 17′. Ο σέντερ του Τριφυλλιού έκανε εξαιρετική δουλειά σε ριμπάουντ, έβαλε σημαντικούς πόντους και βοήθησε την ομάδα του με ένα μικρό… ξέσπασμα του Γκιστ στο τέλος του ημιχρόνου για να μειωθεί η διαφορά μόλις στους δύο πόντους (30-32).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με πέναλτι στο 87΄ ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο

Είναι επίσημο! Ανακοινώθηκε η απόκτηση του Αζεβέδο από τον ΠΑΟΚ

Σε «αναμμένα κάρβουνα» στον ΠΑΟΚ: Περιμένουν το «ΟΚ» του Σαββίδη