Διαψεύδουν πηγές του ΥΠΟΙΚ την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις

Δόσεις

Παρά το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου προανήγγειλε ηλεκτρονική πληρωμή φόρων σε δώδεκα δόσεις, το ενδεχόμενο αυτό δεν αποτελεί πιθανό σενάριο σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών.

Η αναζήτηση δυνατότητας μηνιαίων ηλεκτρονικών πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων προβλέπεται στο Μνημόνιο, χωρίς ωστόσο να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι είμαστε ακόμα μακριά από κάτι τέτοιο (δεν είναι άμεσης προτεραιότητας), ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια που γράφονται ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να πληρώνουμε από τώρα με την προοπτική να γίνει συμψηφισμός κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι δεν έχει συζητηθεί καν με τους Θεσμούς το ενδεχόμενο 12 μηνιαίων δόσεων, παρά μόνο το σενάριο των 6 μηνιαίων δόσεων, το οποίο δεν έχει επί της ουσίας διαφορά με τις τρεις διμηνιαίες δόσεις και γι αυτό αντιμετωπίστηκε μάλλον ειρωνικά από τους ξένους. Οι 12 δόσεις συνεπάγονται συνέχιση πληρωμών στο επόμενο έτος και γι αυτό δεν εξετάζονται.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε συνέντευξή της στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η κ. Αντωνοπούλου είχε προαναγγείλει πως όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις, με στόχο να μειωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η κ. Αντωνοπούλου τόνισε ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη, η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδηγός επιβίωσης – Πότε θα χρεώνονται και πότε όχι οι πλαστικές σακούλες – Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι πλειστηριασμοί – Μόνο μέσα στο 2018 θα γίνουν 3.932!

ΑΚΟΜΑ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Μέχρι την Παρασκευή τα τέλη κυκλοφορίας – Τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες