“Θα βουλιάξει η Αθήνα” στις 4 Φεβρουαρίου – Ομιλητής στο συλλαλητήριο και ο Μίκης Θεοδωράκης

Στις αρχές Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί στα κοινωνικά δίκτυα η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Αθήνα, από την «Επιστημονική Eπιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» με επικεφαλής τον δικηγόρο κ. Δημήτριο Μιχάκη.

Ωστόσο, μετά το πετυχημένο αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης, κρίθηκε αναγκαίο να εμπλακούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και βέβαια η “Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν” που είχε και τον κύριο συντονισμό του συλλαλητηρίου στον Λευκό Πύργο, με αποτέλεσμα ο κ. Μιχάκης να απομακρυνθεί.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί, μέχρι στιγμής, οι Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ελλάδας, διάφορα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και από την ομογένεια η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το International Hellenic Association και το Alexander the Great Foundation. “Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας απειλείται από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, πρέπει να το καταλάβουμε. Μόνο η μαζική συμμετοχή του λαού μας στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου μπορεί να το αποτρέψει” λέει στο protothema.gr η κυρία Νίνα Γκατζούλη συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, κάνοντας γνωστό πως τις επόμενες μέρες θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά.

Την Παρασκευή οι διοργανωτές απέστειλαν αίτημα στο δήμο Αθηναίων για παραχώρηση της πλατείας Συντάγματος για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, για το οποίο ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης εκφράστηκε αρνητικά, ακολουθώντας τα χνάρια του κ. Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.

Οι διοργανωτές αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν κόσμο και εκτός Aττικής, από ολόκληρη τη χώρα. “Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα και στην Αθήνα, πως είμαστε εδώ και έχουμε φωνή. Στόχος μας είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο”. Οι κυβερνώντες να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και το πατριωτικό φιλότιμο. Το κέντρο της Αθήνας θα “βουλιάξει” κυριολεκτικά” λέει από την πλευρά του ο κ. Μιχάλης Πατσίκας – μέλος της Συντονιστικής Επιτροπή που έχει συσταθεί.

Όσον αφορά τους ομιλητές, βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στο βήμα, ενώ ένα σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Μίκης Θεοδωράκης, κάτι που έχει προκαλέσει αίσθηση.

Ο προεδρεύων της Οργανωτικής Επιτροπής, Πατσίκας Μιχαήλ, επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη με σκοπό να τον προσκαλέσει να παραστεί ως ομιλητής στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική επιτροπή αφού εξέφρασε την περηφάνια του για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ελληνικού Λαού στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018, δεσμεύτηκε να απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα, όπως μετέδωσε το thessnews.gr.

«Παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες και Φιλέλληνες να δώσουν το παρόν σε αυτό το σημαντικότατο συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε το μήνυμα πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο» τονίζουν.

Να σημειωθεί ότι η πρόθεση συμμετοχής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει την επόμενη Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα είναι μεγάλη και ήδη γεμίζουν… πούλμαν.

Ήδη δήμαρχοι της Αττικής, και όχι μόνο, έχουν ανακοινώσει πως θα συνδράμουν στη μεταφορά δημοτών τους στο συλλαλητήριο, μετά και την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Κ.Ε.Δ.Ε κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Βέβαιη θεωρείται και η εμπλοκή μητροπολιτών του λεκανοπεδίου, μετά και το τελευταίο “ελευθέρας” της ΔΙΣ στους κληρικούς να παραβρεθούν σε κάθε “νόμιμη και δημοκρατική εκδήλωση” όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Όσον αφορά τη στάση των κομμάτων, παρόντες θα αναμένεται να είναι βουλευτές και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και της Ν.Δ. Μετά και το «κατά συνείδηση» που ακολούθησε στην Θεσσαλονίκη. Κατά του συλλαλητηρίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ.

Αυτοί είναι οι φορείς που διοργανώνουν το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην Αθήνα

Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούν όλους τους φορείς που διοργανώνουν το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα εξέδωσαν οι διοργανωτές.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, το συλλαλητήριο αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Οι συνδιοργανωτές είναι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και είναι οι εξής:

• Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.
• Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας
• Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
• Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης
• Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
• Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
• International Hellenic Association
• Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής, Καναδά & Μεξικού
• Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών
• Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο
• Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης

Επιπλέον, στο πλευρό των φορέων συμπαρίστανται:

• Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)
• Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.)
• Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.)
• Ελληνικό Καναδικό Εθνικό Συμβούλιο
• Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας (Η.Π.Α.)
• Ελληνικά Σωματεία Μείζονος Νέας Υόρκης
• Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθήνας
• Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σαρακατσαναίων
• Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Παύλος Μελάς με έδρα στη Θεσσαλονίκη
• Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων
• Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων
• Σύνδεσμος Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αυτός είναι ένας προσωρινός κατάλογος φορέων, καθώς ενδέχεται να αυξηθούν οι συνδιοργανωτές».

Μάλιστα απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους «Έλληνες και Φιλέλληνες να δώσουν το παρόν σε αυτό το σημαντικότατο συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε το μήνυμα πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Επιπλέον δίνουμε έναν ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο στη κυβέρνηση για να υπάρξουν θετικά για εμάς αποτελέσματα. Το συλλαλητήριο είναι ακομμάτιστο και μόνον ελληνικές σημαίες και λάβαρα συλλόγων επιτρέπονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα το νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Είμαστε κατά των εθνικιστικών συλλαλητηρίων»

«Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία»: Συλλαλητήριο και στην Αθήνα για το Σκοπιανό (Βίντεο)

«Το μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη απέδειξε ότι υπάρχει μέλλον» (Βίντεο)