Καμμένος για Μακεδονία: Να αποφασίσει ο ελληνικός λαός την εκχώρηση του ονόματος σε άλλον λαό

“Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό” αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άρθρο του στην “Κυριακάτικη Δημοκρατία”.

Όπως επισημαίνει στο άρθρο του στην κυριακάτικη εφημερίδα ότι “συμπερίληψη του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν”.

Υπενθυμίζεται ότι στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πριν από δύο ημέρες, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι “οι βόρειοι γείτονές μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι η μόνη τους ελπίδα και η μόνη τους λύση είναι να δεχθούν μια λύση που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα. Η μόνη τους πόρτα για να μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, είναι να έλθουν δίπλα μας και να τους βοηθήσουμε. Να τους παρέχουμε ασφάλεια και επενδύσεις. Να τους βοηθήσουμε σε αυτή τη νέα αρχή, πλέον, της Ελλάδας να είναι κοντά”.

Για να γίνει όμως αυτό, “θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μακεδονία και το όνομα της Μακεδονίας είναι ένα και δεν πρόκειται ποτέ να υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας”, υπογράμμισε ο κ. Καμμένος στο Συμβούλιο, ο οποίος πρόσθεσε ότι “δεν υπάρχουν κυβιστήσεις στους ΑΝΕΛ, δεν υπάρχουν αλλαγές πορείας”.

“Από το συνέδριό μας είπαμε ότι δεν υποχωρούμε στον ελληνικό όρο “Μακεδονία” και βεβαίως ο ελληνικός όρος “Μακεδονία” είναι και το “new Μακεδονία” και το “upper Μακεδονία” και το “κάτω Μακεδονία” πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι “η Μακεδονία είναι η μία και ελληνική όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ επιθυμούν λύση “και θα κάνουμε τα πάντα για να τους πείσουμε. Αλλά υπάρχουν σλαβικοί όροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους οποίους αποδεχόμαστε, όπως το “Βαρντάρσκα” και το οποίο ουσιαστικά είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός τον οποίον είχαν πριν αρχίσουν οι ιστορικές ανατροπές”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απόλυτος ο Καμμένος: Η Μακεδονία είναι ελληνική, ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω)

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στον Α. Ιερώνυμο για το Σκοπιανό

Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: «Δεν θα υπάρξει λύση αν συνεχιστεί ο αλυτρωτισμός»