«Μαγειρεύουν» ανασχηματισμό Τσίπρας-Καμμένος – Τον “πυροδότησε” η παραίτηση Ζουράρι;

Ανασχηματισμός

Το σενάριο ανασχηματισμού από τις 22 Ιανουαρίου ως τα μέσα Φεβρουαρίου, αναζωπυρώνει η απόφαση του πρωθυπουργού να μην αντικαταστήσει τον Κώστα Ζουράρι, αλλά να αναθέσει τις αρμοδιότητές του στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που χρειάστηκε μόλις μία ώρα συζήτησης με τον απελθόντα κ. Ζουράρι για να τον χαρακτηρίσει o τελευταίος -κατά δήλωσή του στον «Θέμα 104,6»- ως «νεαρό σοφό», δεν αναμένει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου. Οπως όλα δείχνουν, έχει ήδη ανοίξει ο δρόμος καθώς ατύπως επιβεβαιώνουν κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες, ο πρωθυπουργός καταλήγει στο σενάριο των λίγων και στοχευμένων αλλαγών, επιχειρώντας να τηρήσει εσωκομματικές και ενδοκυβερνητικές ισορροπίες αλλά και τη συμφωνία με τους ΑΝ.ΕΛ.

Έρχονται… εκπλήξεις!
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Πάνο Καμμένο για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με κομματικούς παράγοντες που γνωρίζουν καλά τον κ. Τσίπρα, δεν πρέπει να αποκλείονται εκπλήξεις τόσο ως προς το χρόνο όσο και ως προς τα πρόσωπα, προκειμένου να υπάρχει κάποιο στοιχείο αιφνιδιασμού, σε μία κίνηση που έχει προεξοφληθεί πολιτικά κι επικοινωνιακά. Ένα ερώτημα, για παράδειγμα, είναι αν ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να υπουργοποιήσει στελέχη της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης ή αν ο κ. Καμμένος θα διατηρήσει για τους ΑΝ.ΕΛ. τον ίδιο αριθμό υπουργών με τη σημερινή κυβέρνηση.

Όχι πια «καθαρή έξοδος»
Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πάντως, η κυβέρνηση εγκαταλείπει τη φράση «καθαρή έξοδος», όπως και τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις για την περίοδο μετά τον Αύγουστο του 2018. Αυτό φάνηκε κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ενώ χθες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας σημείωσε: «Μετά τον Αύγουστο δεν θα είναι μια εύκολη περίοδος. Αν κάποιος περιμένει να φάμε με χρυσά κουτάλια, κάνει λάθος. Αν περιμένει, όμως, ότι θα αρχίσει να βελτιώνεται η κατάσταση, ξεκινώντας από τα πιο χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, έχει δίκιο».

Πηγή: eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαφοροποίηση Καμμένου μέσω Twitter για την ονομασία των Σκοπίων – Τι προτείνει

ΑΚΟΜΑ: Η Ρ. Αντωνοπούλου στις Παρεμβάσεις: 300 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί από το 2015