Μακελειό στο Αφγανιστάν με τουλάχιστον 95 νεκρούς από ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της Καμπούλ

Ο απολογισμός της σημερινής βομβιστικής επίθεσης με παγιδευμένο ασθενοφόρο στην Καμπούλ αυξήθηκε σε τουλάχιστον 95 νεκρούς και 158 τραυματίες, αλλά ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο τελευταίος απολογισμός που έχουμε στη διάθεσή μας είναι 95 νεκροί και 158 τραυματίες. Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί επειδή ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση», προειδοποίησε ο Μπαριαλάι Χιλάλι, διευθυντής επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή, μια εβδομάδα αφότου είχαν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 άνθρωποι.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, καθώς και σε ξένες πρεσβείες. Το Σάββατο είναι εργάσιμη ημέρα στο Αφγανιστάν και οι δρόμοι την ώρα της έκρηξης ήταν γεμάτοι κόσμο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα οι νεκροί ήταν στους 40 νεκρούς και 140 τραυματίες, σύμφωνα με δήλωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Ουάχιντ Ματζρόχ.

Σύμφωνα μεπληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ το νοσοκομείο της περιοχής δεν μπορεί να δεχθεί άλλους τραυματίες πλέον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από επίθεση καμικάζι στη διάρκεια κηδείας

Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις σε τεμένη στο Αφγανιστάν

Πυροβολισμοί στο Άμστερνταμ με έναν νεκρό και δύο τραυματίες