Μια ακόμη πιο δύσκολη χρονιά άρχισε για τον Παναθηναϊκό

516

Το 2018 ήρθε και στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν καλά πως μπροστά τους έχουν ένα «βουνό» από προβλήματα που απειλούν και την ύπαρξη της ομάδας.

Είθισται η έλευση ενός νέου έτους να αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και την ευχή να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Στον Παναθηναϊκό, ωστόσο, ο προβληματισμός είναι έκδηλος και οι λόγοι για να ελπίζει κάποιος σε καλύτερες μέρες εκλείπουν.

Το 2018 φέρνει ένα «βουνό» από προβλήματα που απειλούν ακόμη και την ύπαρξη της ποδοσφαιρικής ομάδας. Οι οφειλές συσσωρεύονται, οι προσφυγές επίσης και ο κίνδυνος που υπάρχει είναι ορατός.

Οι «πράσινοι» είναι δεδομένο πως για να βγάλουν απλώς τη φετινή χρονιά δίχως προβλήματα θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σεζόν πάνω από 5 εκατ. ευρώ από πωλήσεις παικτών. Ο Ιανουάριος είναι καθοριστικός μήνας από την άποψη αυτή, καθώς θα πρέπει να αναζητηθούν οι προτάσεις για να εισέλθουν στα ταμεία τα απαραίτητα ποσά.

Ήδη ο Νίκλας Χουλτ έκανε προσφυγή κι αν δεν βρεθεί μια λύση είναι πιθανό να χαθεί δίχως να φέρει χρήματα στα ταμεία. Ο Ροντρίγκο Μολέντο που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι είναι δύσκολο, παρά την αξία του, να φέρει πρόταση πολύ πάνω από το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ με τα υπάρχοντα δεδομένα μοιάζει αναπόφευκτη η πώληση του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος μοιάζει ο μοναδικός που μπορεί να βρει στην αγορά 2-3 εκατ. ευρώ. Κι ασφαλώς ουδείς μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα πώλησης κάποιου άλλου παίκτη, όπως οι Βιγιαφάνιες ή Κουλιμπαλί. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια μήπως βρεθεί ομάδα στην Αργεντινή για να επωμιστεί ένα μέρος του κόστους της μεταγραφής του Αντρές Τσάβες που παραμένει στην πατρίδα του.

Την ίδια στιγμή, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες συγκεντρωμένους όσο αυτό είναι δυνατό, αλλά και να βρει λύσεις στα αγωνιστικά προβλήματα που συσσωρεύονται. Ήδη έχουν αποχωρήσει οι Τσάβες, Κουτρουμπής, Σιλά, πιθανότατα θα ακολουθήσει ο Χίλιεμαρκ, ενώ επίκεινται και οι πωλήσεις. Έχει αποκτηθεί μέχρι τώρα μόνο ο Βαγγέλης Οικονόμου για το κέντρο της άμυνας, ενώ αναζητούνται εναγωνίως πρωτίστως ένας σέντερ φορ και εν συνεχεία ένα χαφ. Δεν είναι εύκολο, ωστόσο, να βρεθούν παίκτες αξίας που είναι ελεύθεροι και δεν θα αξιώνουν μεγάλες προκαταβολές, ενώ ασφαλώς στην ποδοσφαιρική πιάτσα (εντός κι εκτός συνόρων) τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος δεν καθιστούν τον Παναθηναϊκό ελκυστικό προορισμό για τους περισσότερους παίκτες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει «φως» στον ορίζοντα. Οι προσπάθειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Σπύρου Θεοδωρόπουλου έπεσαν στο κενό, ο κόσμος αδυνατεί να επωμιστεί το βάρος να σώσει την ομάδα και δεν προκύπτει από πουθενά πως υπάρχει ένας άνθρωπος ή έστω μια ομάδα ανθρώπων που θα ηγηθεί ενός πλάνου (και φυσικά που θα βάλει αρκετά λεφτά) για να μην πέσει το καράβι στα βράχια.

Το 2018 προμηνύεται κρίσιμο για το μέλλον του Παναθηναϊκού. Από τις πρώτες κιόλας μέρες του…

Πηγή: sport-fm

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» η αποπληρωμή των χρεών σε 120 δόσεις για τον ΠΑΟ

«Φωτιές» στην ΑΕΚ: «O Αραούχο θέλει να γυρίσει τον Γενάρη στη Λας Πάλμας»!

Ξεσπούν στην ΑΕΚ για τη νέα εξοντωτική ποινή σε Χιμένεθ