“Μια φωνή κι ένα ψέμα” του Βασίλη Νικολαΐδη στο Θέατρο Αλκμήνη

Μια φωνή κι ένα ψέμα

Το έργο “Μια φωνή κι ένα ψέμα”, βασισμένο σε μια ιδέα του Βασίλη Νικολαΐδη, να παντρέψει τους ήρωες του “Εμπόρου της Βενετίας” του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, με την “Ανθρώπινη Φωνή” του Ζαν Κοκτώ, παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Θέατρο Αλκμήνη.

Είναι γνωστό πως ο Γάλλος συγγραφέας εμπνεύστηκε τον διασημότερο μονόλογό του από την ιστορία ενός άνδρα –κάτι που, βεβαίως ήταν αδύνατον να παρουσιαστεί στον καιρό του,- κι εύκολα καταλαβαίνουμε πόσο ουσιαστικά μεταβάλλει η αλλαγή του φύλου και τον χαρακτήρα του ατόμου και την αίσθηση του δράματος που βιώνει.

Μια φωνή κι ένα ψέμα02

Συνειρμικά θυμόμαστε μιαν άλλη ανάλογη ιστορία, αυτήν του «Εμπόρου της Βενετίας» του Σαίξπηρ, όπου ο ώριμος Αντόνιο θυσιάζεται για να μπορέσει ο νεότερος εραστής του να αποκτήσει μέσω ενός γάμου την κοινωνική θέση που επιθυμεί. Μια ερωτική σχέση που δηλώνεται σαφώς από τον συγγραφέα, όμως για αιώνες καλύφθηκε από τον μανδύα της «αγνής φιλίας».

Η μία ιστορία φωτίζει, εμπλουτίζει την άλλη και οι χαρακτήρες των δύο ηρώων, του Αντόνιο (κύριος Α.) και του νεότερου Μπασάνιο (κύριος Β.), διαγράφονται ακόμη πιο ουσιαστικά μέσα στο σύγχρονο πλαίσιο όπου εντάσσονται.

“Μια φωνή κι ένα ψέμα”
Θέατρο Αλκμήνη 
Αλκμήνης 8, Γκάζι
Τηλ. 210-3428650

Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Κική Σταυριανίδη

Συντελεστές
Μετάφραση: Γιώργος Ξενίας
Σκηνοθεσία: Βασίλη Νικολαίδης
Σενάριο: Γιώργος Ξενίας
Σκηνικά: Γιάννης Μετζικώφ
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Παραστάσεις: Σάββατο 18:30 & Κυριακή 21:30

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ κανονικό , 10€ μειωμένο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μπαλού, Γκαλού, Νταλού» της Έρης Ρίτσου στο Θέατρο Αλκμήνη

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Δεν είμαι αυτός που γερνάει μαζί μου» κάθε Πέμπτη στο θέατρο Αλκμήνη

ΑΚΟΜΑ: «Πρόταση Γάµου» του Άντον Τσέχωφ στο θέατρο Αλκμήνη