Στο… σφυρί βγαίνουν ακόμα τα γραφεία που νοικιάζει η Λαϊκή Ενότητα

Λαφαζάνης

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν αύριο Τετάρτη τα γραφεία που νοικιάζει η Λαϊκή Ενότητα στην οδό Πατησίων. Αιτία τα χρέη του ιδιοκτήτη τους σε τράπεζα.

Ο πλειστηριασμός των γραφείων που νοικιάζει η Λαϊκή Ενότητα «ανακοινώθηκε» και μέσα από την ιστοσελίδα του iskra.

Σύμφωνα με το κείμενο, ο ιδιοκτήτης των γραφείων έχει χρέος στην τράπεζα Eurobank. Και γι’ αυτό βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα γραφεία του κόμματος.

Λαϊκή Ενότητα: Μας είπαν ότι δεν ήξεραν
Στο iskra.gr αναφέρεται πως «σε επικοινωνία της Eurobank με την ΛΑ.Ε, αφού είχε ανακοινωθεί ο πλειστηριασμός, ελέχθη από την πλευρά της Τράπεζας ότι προχώρησαν στις διαδικασίες πλειστηριασμού χωρίς να γνωρίζουν ότι τα γραφεία, που ζητούσαν να εκπλειστηριαστούν, νοικιάζονται από την ΛΑ.Ε, ενώ η Τράπεζα ισχυρίστηκε ότι δεν θέλει να προκαλέσει πρόβλημα στην ΛΑ.Ε και ότι θα συνεχίσει μετά τον πλειστηριασμό να τηρεί το συμβόλαιο με την ΛΑ.Ε, εφ’ όσον το ακίνητο περιέλθει στην ιδιοκτησία της, μιας και η ίδια θα κάνει προσφορά κατά τον πλειστηριασμό στην τιμή εκκίνησης.

Κύκλοι της αγοράς τόνιζαν στην Iskra πως θεωρούν πολύ δύσκολο η Τράπεζα να μην γνώριζε τους ενοικιαστές επαγγελματικών γραφείων όταν προέβαινε στον πλειστηριασμό, ενώ αποσαφήνιζαν ότι οι όποιες διαβεβαιώσεις από πλευράς Eurobank δεν έχουν καμιά αξία στην περίπτωση που το ακίνητο περιέλθει στα χέρια τρίτου, ενώ και αν το πάρει η τράπεζα δεν είναι καθόλου δεσμευτικές και μπορεί να «ξεχασθούν» μετά από λίγο ή πολύ γρήγορα να ζητηθούν νέοι ασύμφοροι όροι ενοικίασης.

«Τη νύφη δεν την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης»
Πολιτικοί κύκλοι, ανεξάρτητα από τους λόγους που η Τράπεζα επικαλείται για τον πλειστηριασμό των γραφείων που νοικιάζει η ΛΑ.Ε, για το ύψος των οφειλών του δανειολήπτη και τις συνθήκες που οι τελευταίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, τόνιζαν ότι ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός προσφέρεται για πολλά και πολυεπίπεδα συμπεράσματα.

Αυτός ο πλειστηριασμός δείχνει, επίσης, ότι συχνά τη νύφη του εκπλειστηριασμού δεν την πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης δανειολήπτης αλλά και τυχόν ενοικιαστές που μένουν ή αξιοποιούν επαγγελματικά είτε επιχειρηματικά το ακίνητο, πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν δεν διαθέτουν δυνατότητες δημόσιας διαμαρτυρίας ή προσβάσεις στα κέντρα των τραπεζών και της εξουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στην Κύπρο – Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος σε ιμάντα ανακύκλωσης σκουπιδιών

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατηγορεί για σεξιστικά σχόλια η Γ.Γ. Ισότητας – Υπερασπίζεται τη συνέντευξη της Μπέττυς Μπαζιάνα

ΑΚΟΜΑ: Τι του λείπει του ψωριάρη… Wi-Fi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ!