Ταλαιπωρία αύριο στην Αθήνα – Χωρίς μετρό, τρόλεϊ και τραμ

364
Μετρό

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό της Αθήνας αναμένεται αύριο, Παρασκευή, λόγω 24ωρης απεργίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Χωρίς μετρό (γραμμές 2 & 3) θα μείνει η Αθήνα.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει στην 24 απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που μεταξύ άλλων απαιτεί να υπάρχει πλειοψηφία στις αποφάσεις για απεργίες.

«Μέσα στα δεκάδες αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα ξεχωρίζει η προσπάθεια να καταργηθεί στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζόμενων», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ και προσθέτει πως «η δημοκρατική ευαισθησία του κυρίου Τσίπρα και των συνοδοιπόρων εξαντλείται επιλεκτικά σε μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και όχι όταν οι ίδιοι ψηφίζουν μνημόνια ή όταν προδίδουν δημοψηφίσματα στην πλάτη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού». Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια, «διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην επιθετική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ.

Σε 24ωρη απεργία όμως προχωρούν και τα τρόλεϊ, αλλά και το τραμ, όπως αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα αν θα προχωρήσουν σε απεργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός στην κηδεία της 44χρονης μητέρας στην Κατοχή

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο κίνδυνος που κρύβεται πίσω από την ονοματοδοσία των Σκοπίων (Βίντεο)

ΑΚΟΜΑ: Κρήτη: Ρεσάλτο των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού σε πλοίο γεμάτο εκρηκτικά (Εικόνες)