Τι είδε ο Καρανίκας στο «φεστιβάλ» για τη… φούντα!

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκαν στην Athens Cannabis Expo 2018.

Κολόνιες, υγρά για ηλεκτρονικό τσιγάρο, καραμέλες, έως και προφυλακτικά από… κάνναβη είχαν την ευκαιρία να δουν όσοι επισκέφθηκαν την Athens Cannabis Expo 2018. Ναι, κι όμως, μην απορείτε! Η έκθεση της… φούντας πραγματοποιήθηκε το τριήμερο στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο και πολλοί επισκέπτες βρέθηκαν εκεί για να δουν από κοντά τα… εκθέματα, έχοντας την ευκαιρία να ανακαλύψουν από κοντά τις εναλλακτικές χρήσεις της κάνναβης!

Χαρτάκια για… στριφτό, καλλυντικά, δομικά υλικά, αρώματα, λάδια για ηλεκτρονικό τσιγάρο παρασκευασμένα από κάνναβη κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών, οι οποίοι γνώρισαν το εύρος των χρήσεων που μπορεί να έχει το συγκεκριμένο φυτό, που, εκτός από «μαλακό» ναρκωτικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για την αϋπνία.

Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παρασκευή προϊόντων από κάνναβη παρουσίασαν στο κοινό τα πρότζεκτ που έχουν στήσει πάνω στην… καλλιέργεια της φούντας και ενώ η συζήτηση για την αποποινικοποίηση του «μαλακού» ναρκωτικού έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες σε πολιτικό επίπεδο.

Το «παρών» στην έκθεση έδωσε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προοπτικές που παρέχει η ιατρική -και όχι μόνο- χρήση της κάνναβης. Εκεί ήταν όμως και ο Γιώργος Παπανδρέου που κοίταζε με ενδιαφέρον τα… εκθέματα.

Ουρές

Εκεί ήταν και χρήστες της κάνναβης που έκαναν ουρές προκειμένου να προμηθευτούν διάφορα γκατζετάκια που χρησιμοποιούνται για το… κάπνισμα του χασίς. Δεκάδες είδη ναργιλέδων, χαρτάκια και άλλα αξεσουάρ έγιναν ανάρπαστα στα περίπτερα της έκθεσης, αποδεικνύοντας ότι αρκετοί Ελληνες το έχουν ρίξει στην κάνναβη. Ισως για να… ξεχνιούνται από τα Μνημόνια, την οικονομική κρίση, τον ΕΝΦΙΑ και τον… ΕΦΚΑ! Παρατηρώντας πιο προσεκτικά αυτά που κρατούσαν στα χέρια τους οι επισκέπτες, διαπιστώσαμε ότι έκανε θραύση ένα κουτάκι σε μέγεθος τσέπης, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για τον ενδιαφερόμενο: χαρτάκια και φίλτρα για το στρίψιμο του χόρτου, σπίρτα, τσίχλες και καραμέλες για τη συνέχεια, αλλά και ένα προφυλακτικό για να κλείσει με χαλάρωση μια γεμάτη εμπειρία.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε και η νέα τάση στο κάπνισμα του χασίς, που ακολουθεί τις επιταγές της εποχής, το υγρό για ηλεκτρονικό τσιγάρο με βάση το CBD, μια από τις βασικές ουσίες που περιέχει η κάνναβη. Οπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες που προωθούν στη αγορά το συγκεκριμένο λάδι, το άτμισμα με CBD παρέχει στον χρήστη όλες τις ιδιότητες της κάνναβης, από την ευφορία και τη χαλάρωση έως την καταπολέμηση της αϋπνίας, των μυϊκών πόνων και των αρθριτικών.

Σε άλλα περίπτερα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κουλουράκια, γλειφιτζούρια και παραδοσιακά ελληνικά τυριά από παράγωγα κάνναβης. Επίσης, ρακόμελο και ούζο με επίγευση κάνναβης από σπόρο Αρκαδίας για κάτι… επιπλέον, καθώς και σπόρους κάνναβης για το τσάι οι οποίοι υπόσχονται δυνατότερο ανοσοποιητικό και καταπολέμηση του στρες. Μάλιστα, εταιρία από την Καλαμάτα παρουσίασε για πρώτη φορά καλλυντικά από κάνναβη, τα οποία, εκτός από προϊόντα ομορφιάς, διαθέτουν και θεραπευτικές για το δέρμα ιδιότητες.

Του Κώστα Στάμου

Πηγή: Espresso

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: