Τραμπ καλεί Μακρόν στο Λευκό Οίκο – Πότε θα γίνει το… ραντεβού

Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, στο Λευκό Οίκο φέτος. Ωστόσο η ημερομηνία δεν έχει ακόμη αποφασιστεί οριστικά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μακρόν, ο οποίος διατηρεί καλή σχέση με τον Τραμπ, θα κάνει την πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους στον Λευκό Οίκο που θα οργανώσει ο Αμερικανός πρόεδρος αφότου ανέλαβε την εξουσία πριν από έναν χρόνο.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι η επίσκεψη αναμένεται να γίνει τον Απρίλιο. Την πληροφορία ότι ο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε πρόσκληση στον Εμανουέλ Μακρόν να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη μετέδωσε πρώτο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Συναντήσεις Τραμπ στο Νταβός
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί στο Νταβός της Ελβετίας αυτήν την εβδομάδα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο της Ρουάντας Πολ Καγκάμε και άλλους ηγέτες, ανακοίνωσε ο Χ.Ρ. Μακμάστερ, ο σύμβουλός του Λευκού Οίκου σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται και μια συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραθέσει ένα μικρό δείπνο για Ευρωπαίους επιχειρηματίες, είπε ο σύμβουλός του επί οικονομικών θεμάτων Γκάρι Κον, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον Μακμάστερ, στο Νταβός ο Τραμπ σκοπεύει να συζητήσει το θέμα της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου, τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους και την πυραυλική δραστηριότητα και την αποσταθεροποιητική στάση του Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιματοκύλισμα στη Λιβύη – Νέο μακελειό στη Βεγγάζη με 33 νεκρούς

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκεί που έλεγε τον καιρό ήρθε η… καταστροφή (Βίντεο)

ΑΚΟΜΑ: Η Μόσχα φιλοδοξεί να εκτοξεύσει 150 δορυφόρους έως το 2025