Φορτσάκης: “Η ΝΔ θα καταψηφίσει το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο”

Φορτσάκης

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, όχι μόνο γιατί ο τρόπος με τον οποίο ήρθε (στη Βουλή) είναι απαράδεκτος, αλλά διότι και το πνεύμα που εκφράζει είναι απαράδεκτο».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι ντροπή ως προς τον τρόπο που έρχεται στη Βουλή. Έρχονται περίπου 1.400 σελίδες νομικών πολύπλοκων, διαμορφωμένες σε 400 άρθρα, και καλούνται οι βουλευτές να διαβάσουν το κείμενο αυτό σε διάστημα 2,3,4 ημερών και να λάβουν θέση πάνω στα θέματα αυτά και να ψηφίσουν» υπογράμμισε ο κ. Φορτσάκης.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε επίσης “ψευδεπίγραφη” την έξοδο από το μνημόνιο: «Παρότι διαφαίνεται μία έξοδος από τις πολύ βαριές υποχρεώσεις του παρελθόντος, παρ’ όλα αυτά η δυσκολία παραμένει και η έξοδος από το μνημόνιο είναι ψευδεπίγραφη, καθώς οι υποχρεώσεις παραμένουν, θα είναι πολύ βαριές και το ζητούμενο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, δηλαδή να μπορέσει η χώρα να χρηματοδοτηθεί από την ελεύθερη αγορά χωρίς να επωμίζεται υπερβολικά βάρη για τόκους».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι το κόμμα του θα είναι αυτοδύναμο στις εκλογές, εξηγώντας: «Το πιστεύω, διότι αυτή την ώρα στις δημοσκοπήσεις δείχνει να έχει μια σημαντική υπεροχή. Οι δημοσκοπήσεις φυσικά δεν είναι εκλογές και μπορεί να απέχουν από την πραγματικότητα, όμως είναι βέβαιο ότι έχει η Νέα Δημοκρατία ένα μεγάλο προβάδισμα αυτή τη στιγμή κι έχει και μεγάλο προβάδισμα η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως καταλληλότερου για πρωθυπουργός. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό και με την παράσταση νίκης, όπου η Νέα Δημοκρατία υπερτερεί κατά τρόπο απολύτως σαφή, θα τονώσει την παρουσία της στο εκλογικό σώμα και θα βγει ενισχυμένη από αυτή τη διαδικασία».

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Φορτσάκης σημείωσε πως «δεν είναι μόνο το όνομα το πρόβλημα» αλλά «είναι όλο το ζήτημα που βρίσκεται γύρω από το όνομα, είναι οι διεκδικήσεις για αλυτρωτισμό, οι διεκδικήσεις για δήθεν ύπαρξη μακεδονικού έθνους, οι διεκδικήσεις για τη δήθεν μακεδονική γλώσσα, για την ιστορία που παραποιείται, για όλα αυτά που μας απασχολούν και θα πρέπει να δοθεί μια συνολική λύση σ’ αυτά».

«Δεν νοείται να υπάρξει μια λύση μόνο για το όνομα” σημείωσε και πρόσθεσε: “Θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια είναι η δική της θέση. Βλέπετε όμως ότι συνεχίζονται οι παραφωνίες μέσα στην κυβέρνηση. Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος πάλι άλλαξε θέση, και απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι τώρα θέλει να γίνει και δημοψήφισμα».

Ερωτηθείς αν θα δούμε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε συλλαλητήρια για το όνομα, απάντησε πως «οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι ελεύθεροι άνθρωποι και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν αλλά η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα οργανωμένο δεν πάει σε συλλαλητήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΕΛ: «Ο Ζουράρις παραμένει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση Κωνσταντοπούλου στην κυβέρνηση για τα Σκόπια: «Θα παραχωρήσει ό,τι της ζητηθεί για να μείνει στην εξουσία» (video)

ΑΚΟΜΑ: Λεβέντης: Να παραιτηθεί ο Παυλόπουλος αν δοθεί το όνομα «Μακεδονία»