Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Στόχος της κυβέρνησης η οικοδόμηση μιας εθνικής γραμμής για το Σκοπιανό

Στις 18.30 ο πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις επαφές του στο Νταβός.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η οικοδόμηση μιας εθνικής γραμμής στο ονοματολογικό των Σκοπίων, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως οι διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτές, αλλά όχι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, στον διάλογο που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, τα αποτελέσματα των επαφών του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του «μίνι» Υπουργικού Συμβουλίου, που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες (από τις 15.00-17.30).

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και η αναβάθμισή τους, κατόπιν της συνάντησης που είχε ο κ. Τσίπρα στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ στο Νταβός με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Αύριο, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει κατ’ ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στις 12.30 η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τη Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα και όπως ενημέρωσαν συνεργάτες της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών γιατί δεν έχει εξασφαλίσει συναίνεση ούτε καν μέσα στην κυβέρνησή του.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε στον κ. Τσίπρα οτι ακολουθεί μυστική διπλωματία και θα πρέπει να προσέξει επειδή με όσα κάνει διχάζει τους Έλληνες. Είναι αυτονόητο, λένε στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι η κ. Γεννηματά θα πάει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12.30 το μεσημέρι, γιατί λειτουργεί θεσμικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αύριο στις 10.30 ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου: «Είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση»

Γεννηματά σε Τσίπρα για Σκοπιανό: «Να πάμε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών»

Ολοκληρώθηκε το μίνι υπουργικό συμβούλιο για το Σκοπιανό