Έχανε τα… άχαστα η ΑΕΚ αλλά τα κατάφερε στο τέλος με πέναλτι

Ο Αραούχο έχανε τα… άχαστα, ο Αθανασιάδης έπιανε τα… άπιαστα, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος λύτρωσε την ΑΕΚ από τη βούλα του πέναλτι και η «Ένωση» πήρε πολύτιμη νίκη (1-0) επί του Αστέρα.

Έπειτα από τις δύο μεγάλες -διαδοχικές- νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ απόψε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης δεν είχε στόχο να… προσφέρει θέαμα, αλλά και κάνει απλώς τη δουλειά φτάνοντας στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Το πέτυχε με το… μίνιμουμ (1-0), αλλά χρειάστηκε να αποδώσει στο μάξιμουμ, αφού έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, με πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος είχε δύο δοκάρια και ένα τσουβάλι ακόμη φάσεις που για την κλάση του ήταν αρκετές για να κάνει ένα άνετο χατ τρικ, όμως σε αυτό το παιχνίδι ο Αργεντινός άσος αποδείχθηκε πως έβλεπε το τέρμα… σαν μάτι βελόνας. Καταφέρνοντας να χάσει ακόμη και φάση στην οποία η μπάλα πήγαινε γκολ!

Όμως, εκεί που στο ΟΑΚΑ άρχισαν να πλανάται το άγχος της γκέλας, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήρθε από τον πάγκο για να λυτρώσει την ομάδα του, αφού με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα, πετυχαίνοντας το 14ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έδωσε στην ΑΕΚ την πολύτιμη νίκη. Μια νίκη που ήρθε με άγχος μέχρι και το τελευταίο λεπτό, αφού αυτό το γκολ δεν στάθηκε αρκετό για να λύσει τα πόδια των ποδοσφαιριστών της και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ακολούθησαν. Κάτι για το οποίο έχει σημαντικό μερίδιο επιτυχίας και ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος… κατέβασε ρολά.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να χάνει τεράστια ευκαιρία πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα: ο Μπακάκης έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο Αραούχο πήρε αμαρκάριστος κεφαλιά απέναντι από την εστία, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ! Στο 13′ οι Κιτρινόμαυροι έχασαν ακόμη μεγαλύτερη -πραγματικά απίστευτη- ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ: ο Μασούντ έκανε σέντρα από αριστερά, ο Μπέριος βρήκε λανθασμένα τη μπάλα και της έδωσε πορεία προς την κενή εστία, καθώς είχε… νικήσει τον Αθανασιάδη, όμως ο Αραούχο πάνω στη γραμμή, στην προσπάθειά του να σιγουρέψει το γκολ, την έστειλε με προβολή στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 20′, έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό Μασούντ και Αραούχο, ο Μπακασέτας μπήκε στην περιοχή με ωραία ενέργεια, έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα ο Αστέρας έκανε την πρώτη του τελική με ένα αδύναμο σουτ του Τόνσο που μπλόκαρε εύκολα ο Τσιντώτας. Στο 26′ ο Αραούχο απείλησε και πάλι, αυτή τη φορά με ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 30′ ο Γαλανόπουλος έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, μπήκε στην περιοχή, όμως καθυστέρησε και τελικά δεν έκανε καν τελείωμα.

Στο 35′ ο Μπακάκης βρήκε τον Γαλανόπουλο μέσα στην περιοχή, αυτός στόπαρε, έκανε το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Ιγκλέσιας δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε και πάλι. Στο 43′ η ΑΕΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γκάλο έκανε ένα τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά. Στο επόμενο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Τριανταφυλλόπουλου πάνω στον Μασούντ στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με το 0-0 να μην αλλάζει μέχρι την ανάπαυλα.

Λάζαρος… λυτρωτής

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Μανόλο Χιμένεθ να κάνει διπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τους Λιβάγια και Κονέ, στις θέσεις των Γαλανόπουλου και Μπακασέτα. Στο 48′ ο Μασούντ πήρε τη μπάλα από αριστερά, απέφυγε δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή, αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 51′ η ΑΕΚ είχε νέα σημαντική ευκαιρία όταν ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πλάσαρε από κοντά, αλλά ο Αθανασιάδης έκανε ακόμη μια εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 57′ ήταν η σειρά του Αστέρα να απειλήσει, όταν μετά από κόρνερ του Τονσο, ο Σελίν έκανε το πλασέ στο πρώτο δοκάρι, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Χριστοδουλόπουλος (που είχε μπει στο 55′ ως αλλαγή στη θέση του Κονέ που τραυματίστηκε) έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και σε άνοιγμά του η μπάλα βρήκε πρώτα στο σώμα και μετά στο απλωμένο χέρι του Σελίν, με τον Ευαγγέλου να δίνει το πέναλτι, παρά το κοντινό της απόστασης αλλά και το γεγονός ότι χτύπησε πρώτα στην κοιλιά του παίκτη, με το διαιτητή να θεωρεί ότι το χέρι του παίκτη του Αστέρα ήταν σε αφύσικη θέση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Έλληνας άσος, με εύστοχο χτύπημα έκανε το 1-0. Ο Αστέρας απάντησε με ευκαιρία στο 66′, όταν ο Μανίας σε αντεπίθεση έκανε σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Τσιντώτας μπλόκαρε.

Κι ο Αραούχο… έχανε

Στο 74′ ο Λιβάγια βρήκε κάθετα τον Αραούχο στην περιοχή από δεξιά, εκείνος έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης μπλόκαρε. Στο 78′ η ΑΕΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία: ο Μασούντ βρήκε τον Αραούχο στην περιοχή (από αριστερά αυτή τη φορά), ο Αργεντινός έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 81′ η Ένωση είχε νέα τεράστια διπλή ευκαιρία. Ο Αραούχο με πλασέ μέσα από την περιοχή είδε τη μπάλα να σταματά ξανά στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Γκάλο έκανε καλό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Αθανασιάδη να διώχνει με νέα μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 84′ ήταν η σειρά του Αστέρα να απειλήσει ξανά, με τον Μανιά να κάνει σουτ, τον Τσιντώτα να διώχνει ασταθώς και τον Μπακάκη να διώχνει σε δεύτερο χρόνο. Στην επόμενη φάση ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ωραίο τακουνάκι για τον Αραούχο, αλλά αυτός αντί να μπει με τη μπάλα στην περιοχή, έκανε ένα αδύναμο σουτ με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. Το ίδιο κακή ήταν η επιλογή του και ένα λεπτό αργότερα σε νέα ενέργεια του Λιβάγια, με τον Αργεντινό να μην τελειώνει καν τη φάση. Ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μοράν, Γαλανόπουλος (46′ Κονέ – 55′ λ.τ. Χριστοδουλόπουλος), Γκάλο, Μασούντ, Μπακασέτας (46′ Λιβάγια), Αραούχο.

Αστέρας Τρ. (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Μπέρτος, Πασαλίδης (87′ Μαντίντα), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (77′ Δουβίκας), Τόνσο, Καλτσάς (55′ Σελίν), Μανιάς.

Πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Θρύλος» ο ΠΑΣ «έσβησε» τον ΠΑΟ στους Ζωσιμάδες

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ και πρόκριση «θρίλερ» επί του Ολυμπιακού

Τηλεφώνημα για βόμβα στην ΕΠΟ – Εκκενώθηκαν τα γραφεία!