Δημητρακόπουλος για Novartis: “H Τουλουπάκη παραβίασε το Σύνταγμα” (video)

Δημητρακόπουλος

Βολές προς την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis εξαπέλυσε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος κατηγόρησε την Ελένη Τουλουπάκη ότι παραβίασε το Σύνταγμα και τη δικονομία όσον αφορά τους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Κατ’αρχάς θα πρέπει να θυμίσουμε ότι πριν από μία εβδομάδα, σε αυτό εδώ το στούντιο στο ΣΚΑΙ, διαβάζοντας τις ένορκες καταθέσεις που έδωσαν οι “κουκουλοφόροι” είδα ότι υπήρχε ένα τεράστιο δικονομικό λάθος. Υπήρχε μόνο μια έγκριση ενός αντεισαγγελέα πρωτοδικών για να φορέσουν τις “κουκούλες”. Αυτό συμβαίνει στις τρομοκρατικές οργανώσεις και στις εγκληματικές οργανώσεις. Εδώ δεν είχαμε ούτε τρομοκράτες ούτε εγκληματίες. Είχαμε δύο πρωθυπουργούς, έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης, υπουργούς, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον επίτροπο της χώρας στην Ευρώπη. Αρα δεν είχαν να φοβηθούν τίποτα. Εάν ήθελαν να ακολουθήσουν αυτήν την διαδικασία έπρεπε να πάνε στο 45Β του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και να τους χαρακτηρίσουν ως μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Αυτό όμως είχε μία βασική προϋπόθεση. Έπρεπε να υπάρχει η έγκριση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Και δεν υπήρχε. Όλη διαδικασία, όλη η προδικασία ήταν άκυρη” ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Προϋπόθεση για να είσαι προστατευόμενος μάρτυρας, δηλαδή με το 45Β του ΚΔΠ, είναι να μην εμπλέκεσαι. Αν εμπλέκεται είναι μια ρωγμή δικονομική», σημείωσε μεταξύ άλλων. «Είναι ο ορισμός της απόλυτης ακυρότητας της διαδικασίας. Και προσπάθησαν να το διορθώσουν αυτό με ένα επίσης λάθος. Αφού έχουν φύγει οι δικογραφίες, έχουν καταθέσει οι μάρτυρες, πώς έρχεται εκ των υστέρων…», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, ανέφερε: «Δυνητικά, προβλέπει ο νόμος, ότι μπορεί να δώσει εντολή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου να μην τους ασκηθεί ποινική δίωξη για τα ψέματα και για αυτά που έχουν ορκιστεί, και είναι ανακριβή και συκοφαντικά. Από τη στιγμή που έφυγε η δικογραφία, τόσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου όσο και η κ. Τουλουπάκη δεν έχουν καμία αρμοδιότητα. Είναι έωλη 100% η διαδικασία».

«Ένα άλλο μείζον θέμα, για να δείτε ότι δεν σέβονται ούτε το σύνταγμα. Το Σύνταγμα λέει ότι όταν υπάρχει καταγγελία που αφορά υπουργό, πρωθυπουργό, αμελλητί διαβιβάζεται στη Βουλή. Από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου του 2018 μνημονεύονται ονόματα πρωθυπουργών, υπουργών. Δεν έκανε καμία ενέργεια η κ. Τουλουπάκη όπως είχε εκ του Συντάγματος υποχρέωση να διαβιβάσει τον φάκελο στη Βουλή. Όταν έγινε η μήνυση από τον κ. Σαμαρά σε βάρος του κ. Τσίπρα ορθώς ο εισαγγελέας δεν έκανε καμία δικονομική ενέργεια και αμελλητί τη διαβίβασε στη Βουλή», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβαλε στεντ – Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνει ο Γιάννης Μπουτάρης

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Άι στο διάολο!»: Η στιγμή που η Τασία Χριστοδουλοπούλου καθύβρισε τον Χαράλαμπο Αθανασίου (video)

ΑΚΟΜΑ: Παυλόπουλος από Γιάννενα: «Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα και την εθνική μας κυριαρχία»