Δ. Καμμένος για συλλαλητήριο: “Ρεζίλι η ΕΛ.ΑΣ. με την εκτίμηση για 140.000 διαδηλωτές”

Καμμένος

Για ρεζίλι αυτού που ανακοίνωσε τα περί 140.000 διαδηλωτών στο Σύνταγμα έκανε λόγο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος. 

Ερωτώμενος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για τις εκτιμήσεις για το πόσοι ήταν οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα, ο κ. Καμμένος είπε ότι πρέπει να σταματήσουμε την αριθμολαγνεία προσθέτοντας ότι «140.000 δεν ήταν και αυτή η εκτίμηση κάνει ρεζίλι αυτόν που την έκανε».

«Ηταν πάνω από μισό εκατ., έκανα μισή ώρα να πάω από το σύνταγμα στη Ρηγίλλης. Μέσα σε πέντε ώρες μπορεί ο κόσμος να αραιώσει να πυκνώσει», συνέχισε ο κ. Καμμένος, ενώ στη αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού που επίσης προσπάθησε να υποβαθμίσει τον όγκο των διαδηλωτών. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο Τσίπρας ταυτίζεται με το γραφείο τύπου. Γιατί όταν οι υπουργοί λένε στους πολίτες να κατεβούν σε πορείες για το ασφαλιστικό, δεν μπορούν να τους λένε να μην πηγαίνουν σε άλλες πορείες και να λες όσοι πήγαν είναι οιωνοί φασίστες», είπε κάνοντας λόγο για άσχημη και διχαστική εικόνα.

Ο Δημήτρης Καμμένος πέταξε τα βέλη του και κατά του Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος για το προηγούμενο συλλαλητήριο, αυτό της Θεσσαλονίκης, είχε στείλει ενημερωτικό σημείωμα στην ΕΕ για το ποιοι συμμετείχαν. Αφού τον χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά «πολιτικό χαφιέ» είπε ότι περιμένει από τον κ.Παπαδημούλη να στείλει ενημερωτικό σημείωμα και για αυτό το συλλαλητήριο. «Είπε ότι αυτό που έκανε ήταν κάτι φυσιολογικό, αν δεν το κάνει λοιπόν τώρα, θα είναι ύποπτο».

Οσον αφορά για το πώς θα είναι εφεξής η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Καμμμένος είπε ότι δεν μπορούν να ταυτιστούν, αναφέροντας ακόμη ότι οι ΑΝΕΛ ποτέ δεν έχουν χαρακτηρίσει «κάπως» ένα αριστερό συλλαλητήριο, συμπληρώνοντας με νόημα: «Θέλουν να μας πουν με πόσους είναι ευχαριστημένοι να τους μαζέψουμε; Η απαξίωση του μηνύματος ξέρετε που πάει; Απαξιώνουν το 10 με 12% του εκλογικού σώματος.  Αν δεν τους αρέσει να πάμε σε δημοψήφισμα. Τόσα παιδάκια ήταν στο συλλαλητήριο, δεν ήταν φίλοι του Μιχαλολιάκου. Δεν βοηθά να διχάζουμε τον κόσμο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πορευτεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Να ακούσουμε το μήνυμα που ήταν ένα, ”δεν θα παραδώσουμε τον όρο Μακεδονία”. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το πιάσουμε. Για εμάς δεν αλλάζει ο όρος Μακεδονία με τον οποιοδήποτε προσδιορισμό δεν μπορεί να περάσει. Το ζήτημα είναι το ίδιο το μήνυμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι ελληνική κυβέρνηση θα φέρει το όνομα Μακεδονία στη Βουλή. Θα πρέπει να περάσει πρώτα από τους Σκοπιανούς και οι Σκοπιανοί δεν θα πουν ναι. Εκτιμώ ότι δεν θα έρθει, και αν έρθει, δεν θα περάσει. Οι ΑΝΕΛ, αν έρθει, θα ψηφίσουμε όχι», είπε και κατέληξε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να αποδεχθούν την δεξιά στροφή στην οικονομία, πόσο μάλλον μια υποχώρηση για ένα τέτοιο θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωνσταντοπούλου για συλλαλητήριο: «Οι πολίτες έκαναν τους φασίστες να φαίνονται θλιβερά μυρμήγκια»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αμετακίνητος ο Κοτζιάς μετά το συλλαλητήριο: «Συνεχίζω με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι»

ΑΚΟΜΑ: Ο Τσίπρας συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για τη σαρωτική του νίκη